Op huttentocht door ‘La Vanoise’ in het hart van de Franse Alpen

Lac des vaches, foto: Ibex73, Wikimedia

Wat is het toch bijzonder om te zien hoe verschillend de Alpen-regio’s zijn. Zo vind je in het hart van de Franse Alpen het Nationaal park Vanoise, een van de grootste beschermde natuurparken van Frankrijk en tevens van Europa. Aanvankelijk gecreëerd om de steenbok te beschermen, maar inmiddels een gebied met een zeldzaam uitgebreide flora en fauna. Zo leven er meer dan 1200 soorten planten, 2500 steenbokken en 5000 gemzen.

De nieuwe huttentocht die we hier op het oog hebben, loopt door het hart van het massief dat gedomineerd wordt door  de valleien van Tarentaise en Maurienne en biedt je een contrasterend schouwspel van gletsjers en meren op grote hoogte, tussen rotsachtige weiden en weilanden. Ga voor meer informatie over het Nationaal Park Vanoise naar: france-voyage.com

Ben je geïnteresseerd in onze nieuwe huttentochten in de Franse Alpen, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

Lopen door het oudste natuurpark van Frankrijk de Vanoise, foto: ManuP42, Flickr

Naast gezellige hutten zijn er verrassend veel meren en gletsjers in de Vanoise, foto: Djajasasmita, Flickr

De gemzen en steenbokken zijn hier veilig, foto: Ibex73, Wikimedia

Ben je geïnteresseerd in onze nieuwe huttentochten in de Franse Alpen, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Nieuwe Huttentochten Franse Alpen

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?