Op expeditie in onze eigen waanzinnig mooie achtertuin

Achtergrondfoto: Agnes Monkelbaan, Wikimedia

Had het te maken met de voorzienigheid, dat twee reisjournalisten die alle werelddelen zo’n beetje hebben bezocht een jaar uit te trekken om hun eigen land te ontdekken. Net nu we beperkt worden in onze bewegingsvrijheid komt het boek uit waarin ze hun verbazing en verwondering beschrijven over de eigen Achtertuin. Als je Nederland op de wereldkaart ziet is het wel een heel klein achtertuintje, maar dat neemt niet weg dat daar meer dan genoeg te genieten valt en dat er nog heel veel ongerepte natuur te vinden is.

HET BOEK | Dirk Wijnand de Jong, Bas van Oort, twee Nederlandse reisjournalisten ontdekken hun eigen land. Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besluiten ze dat het tijd is om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reist het duo door Nederland en doet daarvan met inspirerende beelden verslag op Instagram. Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers laten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn. Afgelopen april verscheen hun boek met alle mooie verhalen, avonturen en natuurlijk de meest adembenemende foto’s verzameld in een koffietafelboek.

Bas van Oort (32), zelf uit Rotterdam, en Dirk Wijnand de Jong (37), woonachtig in Leiden, maken reisreportages voor onder meer Algemeen Dagblad, De Standaard, Lonely Planet en National Geographic Traveler.

Je kunt het boek ‘Expeditie Achtertuin’ bestellen bij de uitgever: pharosuitgevers.nl

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?