Wie gaat er mee fietsen van Basel naar Rome?

Foto: Rome door Bert Kaufmann

Als je al een tijdje rondloopt met het idee ‘ik zou best eens naar Rome willen fietsen’, dan is dit wellicht een unieke kans. Of je nu alleen bent of dat je een paar vrienden of vriendinnen weet mee te krijgen, in september 2022 kun je mee met een perfect georganiseerde Busreis-Fietsvakantie waarbij je kunt fietsen van Basel naar Rome. De uitgestippelde fietsroute vanaf Basel is gebaseerd op de route van Paul Benjaminse, de bekende uitgever en fietsliefhebber die de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht.

Het mag duidelijk zijn dat je een geoefende fietser moet zijn en niet moet schrikken om af en toe een flinke heuvel te trotseren. Daar tegenover staat dat je zorgeloos reist, zodat je je helemaal kunt richten op het fietsen zelf en de prachtige regio’s waar je doorheen gaat. In Nederland stap je in de TopClass touringcar, die gratis je fiets meeneemt. Je fietst van hotel naar hotel waarbij de bus zorgt voor bagagevervoer en tevens fungeert als bezemwagen.

De fietsroute Basel – Rome gaat via het dal van de Rijn door Zwitserland, waar we de Alpen doorsteken naar Italië. Vanaf het Comomeer gaat het dan via prachtige steden als Mantova, Modena, Florence, Siena en Orvieto door afwisselende Italiaanse landschappen naar het einddoel: de eeuwige stad Rome. Dagelijks wordt er zo’n 70 km gefietst en in het programma zijn rustdagen ingelast, bv om Florence uitgebreid te bekijken.

Als je de reis in zijn geheel wilt doen ben je (met heen- en terug -busreis mee) in 24 dagen uit en thuis. Je kunt ook kiezen voor twee kortere opties, Bergamo-Rome (16 dagen) of Lucca-Rome (9 dagen).

Als deze Busreis-Fietsvakantie je wel wat lijkt, laat dat dan weten met het interesse-formulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Wat een geweldige manier om via de Alpen naar de Middellandse zee te fietsen

De bus staat je de gehele reis ter beschikking, dat maakt de reis stoer & luxe tegelijk

Als deze Busreis-Fietsvakantie je wel wat lijkt, laat dat dan weten met het vrijblijvende interesse-formulier hieronder. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Busreis-Fietsvakantie Basel – Rome

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie fietsvakantie van Basel naar Rome. Hou me maar op de hoogte.

    meerdere keuzes mogelijk

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?