Ook zo blij dat het lente wordt?

Elke dag een beetje langer licht, elke week een beetje warmer, en elke ochtend meer vogelgeluiden. Er op uit dus. Hieronder een aantal inspirerende plekken waar het geweldig wandelen of fietsen is, vooral als het landschap in bloei staat. Te beginnen met Texel, waar Trude Hardeman dit schaap vastlegde. Texel is in het voorjaar één grote kraamkamer vol met lammetjes en dat levert af en toe het nostalgische Ot en Sien gevoel op. Krijg je ook zin in Texel, ga dan naar: www.texel.net/nl

 >> Onderstaande foto’s en tips zijn van de BiB-Spotter community op Bestemminginbeeld

THEADIJKSMAN--NOORD-BRABAND

Tip van Thea Dijksman: In een jachtige wereld is een wandeling door het ‘doodgewone’ polderlandschap van Noord-Brabant een verademing.

Meer over de Brabantse polders: www.thuisinbrabant.nl

klaprozen-Antwan

Getipt door Jelle van Donderen: Het gehele Griekse eiland Lesbos is in 2012 benoemd tot UNESCO park. Er wordt bijna nergens bemest. In het voorjaar zijn er velden met klaprozen zover je ogen kunnen reiken.

Meer over de Griekse Eilanden: www.visitgreece.gr/en

turkije-Majata

Getipt door Marjo Steffen: Een bloemenzee tijdens een rondrit door Turkije richting Akropolis, hier een prachtig uitzicht over Bergama

Meer over Turkije: www.welkominturkije.nl

katoen-philippe

Getipt door Philippe Albert D’hont: Ontluikende katoenvelden in Spanje. Weinig bekend bij ons in Nederland.

Meer over Spanje: www.spain.info/nl

lupine-pepertje

Getipt door Jeannette Pepers: Deze foto doet mij verlangen naar het voorjaar, dat overigens in IJsland pas laat ontluikt. Deze lupines bloeien pas in juli.

Meer over IJsland: nl.visiticeland.com

zonnebloem-marjolijn

Getipt door Marjolijn Klik: Heerlijk toeren door het Franse land, daar droomde Marjolijn even van op 23 maart vorig jaar, toen er sneeuw lag in ons land en het zo koud was.

Meer over rondreizen door Frankrijk: www.france-voyage.com

lotus-marijntje

Getipt door Margo Veldhuizen: Het voorjaarsgevoel in Thailand loopt van december tot maart in dit meer in het Noord-Oostelijk deel van Thailand.

Meer over Thailand: www.thailandvoorbeginners.nl

Umbrië-iwaanders

Getipt door Iris Waanders: Geweldig wandelen door het bloeiende landschap van Umbrië.

Meer info over Agritourismo in Umbrië: www.casaldelbosco.com/nl

schotse-h

Getipt door Pieneke Schenkel: Bloemen of geen bloemen, deze Schotse Hooglander vindt het op het eiland Tiengemeten altijd prachtig. Dik kans dat je hem tegenkomt tijdens een lentewandeling.

Meer over het eiland Tiengemeten: www.natuurmonumenten.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?