Over de Hollandse klompenpaden

Foto: Willemien Jongman, Ecktiv Community

Ons land biedt zoveel kansen om te genieten van landschappen en cultuurhistorisch erfgoed. Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgen voor een stukje Hollands avontuur met originele klompenpaden. Paden die vroeger werden gebruikt om z.s.m. van het ene dorp naar het andere te komen. Dus ga je soms dwars door landerijen en langs boerensloten.

In de goed bewegwijzerde wandelingen loop je over oude voet (klompen) paden door wisselende landschappen. Je hebt de keuze uit meer dan 60 verschillende routes. Je zult versteld staan van wat Gelderland en Utrecht je met deze klompenpadenwandelingen te bieden hebben.

Bij de meeste startpunten is een mooie folder (€ 2,-) te koop met een routebeschrijving. Je kunt ook een gratis app met de klompenpaden downloaden. In combinatie met een GPS kun je op het schermpje je wandeling volgen. Ken je de klompenpaden nog niet dan is het Oldenallerpad in de gemeente Putten een absoluut juweeltje! Klompen hoef je niet aan maar wel goede wandelschoenen want het kan soms drassig zijn. En als je gaat vergeet dan vooral je fototoestel niet.

Op de site www.klompenpaden.nl vind je alle informatie o.a. aan de hand van een overzichtelijke kaart waar alle routes staan aangegeven.

> Bron voor dit artikel is een tip van Willemien Jongman ( Ecktiv Community )

foto Peterned, flickr

foto Peterned, flickr

Ga voor meer informatie naar: klompenpaden.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?