November Wandelmaand op Schiermonnikoog

Foto: Miez Peek

November wordt uitwaaimaand op Schiermonnikoog. De 11e maand is uitgeroepen tot wandelmaand met een uitgebreid programma aan wandelingen. Een kans om het Nationaal Park Schiermonnikoog in de ‘ruige’ herfsttijd te ervaren.

Er zijn meerdere thema’s in de wandelmaand die elke week terug komen. Je kunt zelf op pad of met een van de lokale gidsen mee in de thema’s Cultuurhistorie, Culinair of Natuur. Zo kun je met de boswachter mee op zoek naar dieren in de herfst of een wandeling maken langs restaurants en kroegen. Daarnaast zijn er een hoop gebouwen waar spannende verhalen over te vertellen zijn. Er is keuze genoeg.

Ga voor alle verder informatie naar: vvvschiermonnikoog.nl

Schiermonnkoog droogvallen

Met modderpoten door het zuigende wad op weg naar de boten die nu nog op het droge liggen maar een half uurtje later beginnen te drijven. ( Foto+ervaring Miez Peek, Ecktiv Community )

schier4

Schiermonnikoog is een autoluw eiland waar alleen de eilandbewoners met de auto mogen rijden, je kunt natuurlijk overal fietsen huren, met kinderkarren of hondenkarren erachter, maar je kunt het eiland ook verkennen met een huifkar. ( Foto+tip Marjo Steffen, Ecktiv Community )

schier6

Schiermonnikoog bestaat voor het grootste deel uit duinen en kwelders. Bijna het hele eiland is Nationaal park, uniek voor de Waddeneilanden. Honderdduizenden vogels telt dit natuurparadijs. ( Foto+ervaring Willemien Jongman, Ecktiv Community )

schier2

Zonsondergang Schiermonnikoog. Zicht vanaf de veerdam over het wad en de dijk. ( Foto+ervaring Miez Peek, Ecktiv Communiy )

Ga voor alle verder informatie naar: vvvschiermonnikoog.nl

Ga voor tips en ervaringen over Schiermonnikoog aan: Ecktiv Community

Bewaren

2 Reacties

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?