Je vindt hier wandel- en fietsroutes, en sinds kort een fraaie kanoroute

Naast de wandel-, fiets- en ruiterpaden is er nu een nieuwe route door het natuurgebied Overlanden Hollands diep. Vanuit de plaats Strijensas kun je nu dus met de kano over het water en geloof het of niet, maar vanaf het water ziet de wereld er opeens heel anders uit. Vandaar dat blogger Anne van der Feest geregeld haar wandelschoenen verwisseld voor de kajak. En wat een bof als je dit natuurgebied je achtertuin mag noemen…

ganzen

Een eldorado voor ganzen en andere watervogels…

Anne: ‘Zelf vaar ik veel in de Biesbosch en zal daar vandaan zeker eens doorvaren naar de Oeverlanden om het gebied dan vanaf het water te ervaren. Normaal wandel ik over de Oeverlanden, het is zo’n beetje mijn achtertuin en de wandelroutes van 4 of 8 km zijn dan ook bekend terrein. Leuk dat het nu dus vanuit de kano/kajak kan. Het gebied is vogelrijk, o.a. ijsvogels, lepelaars, zilverreigers, buizerd, kiekendief en soms komt de visarend of zeearend vanuit de Biesbosch even buurten. Ook leven er Schotse hooglanders, reeën en bevers’.

lissenveld

Een lissenveld in het waterrijke natuurgebied

Strijensas-Anne

Anne van der Feest in haar kajak, normaal in de Biesbosch, vanaf nu dus ook in ‘haar achtertuin’

Strijensas ligt op het Zuid Hollandse eiland Hoeksche Waard. De route start vanuit de jachthaven waar ook kano’s te huur zijn. Wandelen kan er natuurlijk ook, start dan vanaf de parkeerplaats aan de buitendijk of de parkeerplaats nabij de ophaalbrug.

> Bijdrage en foto’s: Anne van der Feest ( meer outdoor-ervaringen van haar vind je op Ecktiv Community )

2 Reacties

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?