Nieuw subtropisch natuurgebied bij Maastricht geopend voor publiek

En denk nou niet aan een overdekt zwemparadijs maar aan een nieuw stuk natuur, dat het warmste microklimaat van Nederland heeft, gemiddeld 6 graden warmer dan in de rest van Nederland. Het gaat over de 105 hectare grote Mergelgroeve bij Maastricht waar Cementbedrijf Enci zich vanaf nu terugtrekt. Vanmiddag, woensdagmiddag 12 april, wordt het eerste stuk officieel opengesteld voor publiek.

De groeve komt als nieuw natuurgebied onder beheer van Natuurmonumenten. Vorig jaar rond deze tijd werd er boven de groeve een prachtige nieuwe uitkijkpost geopend dat het officiële eindpunt is van het Pieterpad. Al met al een mooie gelegenheid om een stuk van het Pieterpad te (her)ontdekken, maar ook om wellicht een duik te nemen in de natuurlijke zwemplas die in de diepte van de groeve ligt, heerlijk op het zuiden.

Meer over het nieuwe natuurgebied op: www.natuurmonumenten.nl

Tussen de 30- en 50 duizend mensen lopen jaarlijks het Pieterpad. De route wordt beschreven in de gids bestaande uit 2 delen, je kunt ze hier bestellen: www.pieterpad.nl

van-de-ende

De loopbrug met uitkijkpost boven de Mergelgroeve, die vorig jaar werd geopend ( foto Wim van der Ende, stichting Pieterpad )

Meer over het nieuwe natuurgebied op: www.natuurmonumenten.nl

>Titelfoto: David van der Mark, Flickr ( Mergelgroeven in 2013 )

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?