Te voet langs de Belgische kust

Spioenkop in Wenduine, foto Luc.T, Flickr

De Belgische kust is maar 67 kilometer lang, een overzichtelijke afstand voor een meerdaagse wandeling mits je enkel het strand aanhoudt. Maar wist je dat langs de kust maar liefst 36 natuurgebieden te vinden zijn? Zonde om enkel op het strand te blijven. Trek de achterliggende duinen en bossen in en ontdek de werkelijke schoonheid van de Belgische kust.

Wandelnetwerk en de kusttram
Er is een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsknooppunten. De langeafstandroute GR5A komt er langs als onderdeel van de grote wandelroute van Vlaanderen. Uiteraard passeer je ook de badplaatsen langs de kust. Ideaal als pauze plek of overnachtingslocatie. Zo kun je een actieve wandeltocht combineren met een vakantiegevoel. Handig bovendien dat de kusttram nooit ver weg is zodat je de wandelafstanden helemaal naar eigen wens kunt inrichten.

Wolfgang Staudt (900x409)

Blankenberge (foto Wolfgang Staudt, flickr)

Nieuwe routebeschrijving
Johan Lauwerier beschrijft de Kustroute als onderdeel van de GR5A grofweg van De Haan tot De Panne. In zijn boekje vertelt hij wat je allemaal tegenkomt onderweg, zoals de mooiste paden en bezienswaardigheden. Naast de uitgebreide natuur slaat hij bv. de monumentale panden in de badplaatsen niet over. Alles wat je nodig hebt om de Belgische kustroute te lopen. Je kunt zijn boekje bestellen via de website van de Grote Routepaden in België.

Belgapixel's (900x569)

Vanuit de duinen het strand op bij Bredene (foto Belgapixel’s)

Koksijde_Duin_02 (900x503)

Duinen bij Koksijde, foto: Marc Ryckaert, Wikimedia

Meer wandel- en fietsinspiratie over Vlaanderen op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?