4 & 5 sept: Muziek- en Poëziewandeling ‘Carnaval der bedreigde dieren’ Vught

Een Muziek- en Poëzievoorstelling geïnspireerd door het welbekende ‘Le Carnaval des Animaux’ van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Met ‘Carnaval der Bedreigde Dieren’ wordt stilgestaan bij wat klimaatverandering betekent voor  biodiversiteit met de nadruk op bedreigde diersoorten. Deels geniet je wandelend van een optreden, deels ook in een traditionelere concertzetting. De muziek wordt live uitgevoerd, de voordracht van de dichters is via audio/video geïntegreerd in de voorstelling.

Acht bekende dichters (o.a. Hans Dorrestijn, Judith Herzberg en Ingmar Heytze) schrijven ieder een lofzang aan een diersoort. Een collectief van vier musici componeert de muzikale odes.

In deze wandelvoorstelling hebben bedreigde soorten een stem gekregen en laten ze hun prachtige geluid horen. Van achter een boom of op een open plek in het bos. Wie zal het zeggen? Terwijl de dichtregels van de nachtegaal uit het bladerdak naar beneden dwarrelen, hoor je in de verte de mare van een karetschildpad op cello solo.

Ga voor meer informatie en kaarten bestellen naar: carnavalderbedreigdedieren.nl

Meer wandel- en fietsinspiratie over Noord-Brabant op ECKTIV

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?