Liebliches Taubertal, de klassieke 5-sterren fietsroute

Foto: Freudenberg, Presse03, Wikimedia

Het is een fietsroute van de buitencategorie. De 100 prachtige kilometers door het Liebliches Taubertal is een van de twee vijf sterren fietsroutes in Duitsland. Een echte klassieker met een overdaad aan kastelen, burchten en kloosters gelegen in en boven de wonderschone rivierdalen. Hier fietsen is een reis door de tijd maken.

Tauberradweg_Dirk-Schmidt

Landelijk deel van de Tauberradweg, Foto: Dirk-Schmidt, Wikimedia

Tijdens de fietsroute Liebliches Taubertal tonen de middeleeuwen zich in dikke vestingsmuren en zijn de barok en renaissance overal zichtbaar tijdens de vele tussenstops op je route. De dorpen met hun rijke geschiedenis en vaak idyllisch ligging halen je fietstempo omlaag. ‘Je moet hier stoppen’ en juist dat maakt de Liebliches Taubertal zo’n geliefde bestemming. Geen lange afstanden, de 100km kun je het beste in 3 dagen rijden, maar vooral genieten van al het moois dat je tegenkomt.

Ga voor meer informatie over de fietsroute Liebliches Taubertal naar: RadSüden.de

Rothenburg-ob-der-Tauber,-Berthold-Werner

Rothenburg ob der Tauber, Foto: Berthold-Werner, Wikimedia

Een vijf sterren route ben je niet zomaar. Daar is een mooie omgeving niet genoeg voor. In het Taubertal vind je een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkhden. Je kunt er fietsen huren, laten repareren en opladen en voor een slok en een goed diner zijn de mogelijkheden niet te tellen. Voor de Duitsers is dit al dertig jaar een van de populairste fietsroutes en dat is een groot deel van het jaar te merken. Wie graag in een wat rustiger tijd fietst kan de herfst overwegen. Het laat zich raden hoe de beboste dalen er dan bij liggen. Bovendien praten de wijnboeren je dan graag bij over de oogst van dit jaar.

Ga voor meer informatie over de fietsroute Liebliches Taubertal naar: RadSüden.de

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?