Lentetip: Walkingfestival in The Black Mountains, Wales

Foto: Donald Macauley, Flickr

Centraal in Wales ligt het ruige Brecon Beacons National Park met aan de voet van haar bergen het eeuwenoude handelaarsdorp Talgarth. Een actief dorp met vele wandelmogelijkheden. Van 4 tot en met 7 mei laat Talgarth je het uitdagende Welshe landschap ervaren tijdens een speciaal wandelfestival. Uiteraard krijg je daar de heerlijke gastvrijheid uit Wales bij.

nick (1024x409)

foto door Nick, flickr

Dat je dagelijks kunt kiezen uit circa 10 wandelingen van verschillende lengte en zwaarte geeft al aan dat dit geen klein festival is. Je kunt kiezen voor meerdere lichte tochten per dag of voor een avontuurlijke dagtocht diep de heuvels in of zelf klimmend naar een van de toppen. Talgarth staat 4 dagen lang helemaal in het teken van wandelaars, inclusief bijbehorende feesttent. Een ideale gelegenheid om mede-wandelaars uit verschillende landen te ontmoeten.

Brecon Beacons NP bestaat uit een bergketen (heuvels), bossen en de typische Britse hoogvlaktes vol heide, meren en grasland waarbij de uitzichten je bij zullen blijven. Het is een populaire outdoor locatie voor de Britten en de Welshmen en ook fotografen komen er graag. Dat laatste mede daar de wolken voor een mysterieus lichtspel kunnen zorgen. Het is bovendien een van de meest ‘grottenrijke’ gebieden van Europa. De foto’s geven je een beeld van het Brecon Beacons NP.

Er is een speciale website en brochure van het Talgarth Walking festival met daarop alle informatie o.a. over overnachtingen. De brochure kun je hier downloaden.

Foto: Les Haines, Flickr

Foto: Richard Szwejkowski, Flickr

Foto: David Evans, Flickr

Er is een speciale website en brochure van het Talgarth Walking festival met daarop alle informatie o.a. over overnachtingen. De brochure kun je hier downloaden.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?