Fietsen tussen vissers en piraten in OstFriesland

Titelfoto haven van Greetsiel, foto door Michael Bertulat

Ost-Friesland ligt hand in hand met onze provincie Groningen en is snel een populaire fietsbestemming in Duitsland aan het worden. Dat komt met name door haar ligging direct aan de Waddenzee en de rijke vissers- en piraten historie. Tel daar de eilanden, hoogveengebieden en oerbossen bij op en het is duidelijk dat er genoeg is te zien en te beleven in Ost-Friesland.

Ost-Friesland

Ost-Friesland ligt naast Groningen en heeft de meeste Duitse Waddeneilanden

Geschiedenis van vissers en thee
De fietsroutes brengen je o.a. langs het grootste hoogveenmeer van Duitsland, langs eeuwenoude vissersdorpen met soms een museumhaven en vaak een eigen (botter-)vloot. Op verschillende plekken kun je een rondvaart of een zeehondenexcursie maken bv. in de maritieme stad Wilhelmshaven. Zeehonden kijken kan ook in het opvangcentrum in Norddeich aan de kust. Fietsen doe je tot aan ‘teetiet’ want de nationale drank van Ost-Friesland is gewoon thee en daar nemen ze de tijd voor. Voortkomend uit eeuwenlange theehandel is de geschiedenis rond de thee in de regio samengevat in het theemuseum in Norden.

De scheefste toren ter wereld staat in…
Dus niet in Pisa maar gewoon aan de rand van het dorpje Suurhusen in Ost-Friesland. De 27m hoge kerktoren hangt meer dan 5 graden uit het lood (de toren van Pisa nog geen 4 graden).

0suurhusen_kirche_schief

De scheve toren van Suurhusen en de Evenburg in Leer

Op de site van Ost-Friesland Toerisme vind je een aantal fietsarrangementen waaronder de boeiende ‘Piraten & Stamhoofden tour. Niet alleen omdat deze tour zo spannend klinkt maar omdat Duitslands beruchtste piraat Störtebeker in Ost-Friesland zijn thuishaven had en daadwerkelijk een stuk geschiedenis heeft achter gelaten.

Kijk voor alle informatie over Fietsen in Ost-Friesland op de Nederlandstalige site van OstFriesland Toerisme. Je vindt er ook een interactieve kaart.

0Nordseestation_Norddeich_01

Noordzeestation en zeehondenopvang in Norddeich

0Bunde_Kiekkaaste_640

De Dollard en de Waddenzee horen bij Ost-Friesland

Kijk voor alle informatie over Fietsen in Ost-Friesland op de Nederlandstalige site van OstFriesland Toerisme

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?