Kocher-Jagst-Fietsroute langs romantische Zuid-Duitse rivieren en steden

Door het idyllische landschap in Baden-Württemberg, tussen de Neckar-vallei, het Hohenloher Land en de Schwäbische Alb, lopen twee romantische rivieren. Het is een gebied dat zich uitstekend leent om met de fiets te verkennen. Met de ongeveer 338 kilometer is de Kocher-Jagst-Radweg lang genoeg voor een afwisselende fietsvakantie in het Zuiden van Duitsland. Met tochten door het ongerepte landschap langs het water. Met tussenstops om een paleis, kasteel of ruïne te bezoeken. Maar ook om na een lange rit neer te strijken in een romantisch stadje met vakwerkhuizen.

De regio Hohenlohe wordt gekenmerkt door vlakke dalen door een heuvelachtig landschap met weilanden en wijngaarden. Uiteraard kun je af en toe een stop maken bij de wijnboer of een van de vele bierbrouwerijen om deze lokale dranken te proeven. De regio staat trouwens bekend om zijn traditionele keuken met gerechten als kaas Spatzle Maultaschen, die niet alleen lekker zijn, maar ook goede brandstof voor wie de volgende dag weer op het zadel wil. De Kocher-Jagst-Radweg heeft het predicaat 4-sterren ADFC kwaliteit fietsroute en valt in de categorie middelzwaar.

Vraag de gratis fietsroutekaart aan met o.a. de Kocher-Jagst-Radweg: fietsen-zuiden.nl

Kocher-Jagst-5

De Kocher-Jagst-Radweg valt onder het predicaat ADFC 4-sterren kwaliteit (foto: Jan Bürgermeister, Arbeitsgemeinschaft Kocher-Jagst Radweg)

Kocher-Jagd-1

Een stop voor een picknick aan het water. (foto: Jan Bürgermeister, Arbeitsgemeinschaft Kocher-Jagst Radweg)

Weingut-Fuerst-Hohenlohe-Oehringen,-peter-schmelzle,-wikimedia

Bij veel wijngoederen kun je ook lunchen. Weingut Fürst in Hohenlohe, bij Oehringen (foto: Peter Schmelzle, Wikimedia)

 

kaart-radsuden

Vraag de gratis fietsroutekaart aan met o.a. de Kocher-Jagst-Radweg: fietsen-zuiden.nl

> Titelfoto: Jan Bürgermeister, Arbeitsgemeinschaft Kocher-Jagst Radweg

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?