Koblenz: ideale uitvalsbasis voor een actieve nazomer

foto: Bud Ellison, Flickr

Is er een andere Duitse stad te bedenken waar zoveel beroemde fiets- en wandelroutes samenkomen? Koblenz heeft met haar ligging aan Rijn en Moezel alles in huis om meerdere dagen te wandelen en te fietsen. Een dagje rustig aan? Verken dan de historische binnenstad of steek per kabelbaan de Rijn over naar het hooggelegen fort Ehrenbreitstein en geniet van het uitzicht over de ‘Deutsche Eck’. De nazomer is de tijd van de wijnfeesten langs Rijn en Moezel. Een ideaal moment voor een actieve verwentrip naar Koblenz en omgeving.

Reinradweg, Dirk Schmidt, Wikimedia

Fietsen over de Reinradweg. (foto: Dirk Schmidt, Wikimedia)

Twee beroemde lange afstandsfietsroutes
De Mosel Radweg en de Rhein Radweg komen allebei langs Koblenz waarbij de stad voor de Mosel Radweg begin- of eindpunt is. Over beide lange afstandfietsroutes kun je zo lang fietsen als je wilt. Langs de Moezel bijvoorbeeld naar Cochem dat op ca. 60km ligt. Langs de Rijn fiets je richting Boppard als snel het door UNESCO beschermde Midden-Rijnland in waar de rivier zich tussen de bergen perst en de dorpen onder steile wijnhellingen liggen. Het mooie is dat je langs beide rivieren met de trein terug kunt komen in Koblenz. Op veel plaatsen kan dat zelfs met de boot. In ieder geval geen excuus om niet nog een van de heerlijke wijnen te proeven…

RS8018_rpt-wanderwunder-2012-moselsteig-239-brauneberg

Door de wijngaarden van de Moselsteig, (foto brauneberg)

Én twee beroemde lange afstandswandelroutes
De rivieren zijn ook naamgever voor de Rheinsteig en de Moselsteig. De in Duitsland populairste en veelvuldig bekroonde wandelpaden. Beide routes kenmerken zich door de soms steile stukken tussen de wijnranken door afgewisseld met indrukwekkende vergezichten over het rivierdal. De dorpen zijn de rustplaatsen al ontkom je niet aan enige hectiek als in de nazomer de druiven worden geplukt. De Moselsteig werd in 2016 uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland.

_Koblenz-Weindorf,-Polybert49,-Flickr

Genieten van de mooiste wijnen in Weindorf, Koblenz, (foto: Polybert49, Flickr)

Informatie over Koblenz
Koblenz ligt in de deelstaat Rijnland-Palts dat een uitstekende naam heeft als het gaat om de verzorging en infrastructuur van fiets- en wandelroutes. Je kunt je reis thuis voorbereiden maar een bezoek aan het toeristenbureau volstaat ook. Het is eenvoudig om op de bonnefooi op stap te gaan. En wellicht vind je nog een andere route want het zal je niet verbazen dan de fiets- en wandelmogelijkheden groot zijn. Koblenz heeft een overzichtelijk eigen website waar je alle informatie vind over fietsen en wandelen in de omgeving. Verder natuurlijk alle bezienswaardigheden en informatie over de wijnfeesten. Bekijk vooral ook de KoblenzCard waarmee je aantrekkelijke kortingen krijgt. De stad ligt op ca. 3,5 uur rijden van Utrecht.

Bekijk onze wandelvakanties over de Rheinsteig naar Koblenz

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?