Klimmen en klauteren over de rotsen op een half uur van onze grens

Foto: Miez Peek

Wat is het toch een rare gewaarwording dat je op een half uur van onze oostgrens over enorme rotsformaties kunt klauteren alsof je ver weg in Europa zit. De Dörenther klippen bereik je in twee uur vanaf Utrecht en brengen je een heerlijk avontuurlijk wandelgebied. Je kunt er een dagtocht van maken of beter: blijf wat langer.

Hoogtepunt in dit wandelgebied is de Gehurkte vrouw (Höckenens Weib), de grootste rotsformatie die je vanaf het lager gelegen omland goed kunt zien. De Dörenther klippen maken deel uit van de heuvelkam ten zuiden van Osnabrück die eindigt in het Teutoburger Wald. De beroemde Hermannsweg, een van de Top Trails van Duitsland, loopt er langs.

Dörenther Klippen (Miez Peek) (8) (1024x683)

Uitzicht vanaf de Dörenther Klippen

Veel wandelmogelijkheden onderlangs en bovenlangs
We tippen je om een wandeling uit te zoeken waarbij je zowel onderlangs als bovenlangs (via de Hermannsweg) de rotsformaties komt te lopen. Op deze manier beleef je de omgeving vanuit verschillende oogpunten. Dat kan bv. vanuit het plaatsje Brochterbeck vanwaar je een 12km lange rondwandeling kunt maken. Begin onderlangs via het gehucht Kley totdat je de Dörenther klippen halverwege treft. Je kunt pauze houden bij het bergcafé Almhütte met terras en uitkijktoren, een plek die je het gevoel geeft in de Alpen te zijn.

Er zijn legio wandelmogelijkheden rond de klippen. Op de website van de Hermannshöhen waar o.a. de Hermannsweg onder valt vind je een interactieve kaart (klik op ‘wandern’ en dan ‘interaktive karte’) waar je zelf een route uit kunt kiezen. In het hoogseizoen zijn er mogelijkheden met de speciale wandelbus.

Dörenther Klippen (Miez Peek) (4) (1024x683)

Je treft verschillende rotsformaties onderweg waartussen het steil naar beneden gaat.

Overnachtingstip
Hotel Altes Farmhaus in Lienen combineert comfortabele kamers met een prachtig restaurant waar je lekker kunt eten in boerensfeer. Je zit in het centrum van het wandeldorp Lienen vanwaar je een prima uitvalsbasis hebt voor de omgeving. Het hotel is ingesteld op wandelaars en ontvangt veel Nederlandse gasten. Je zit dan ook niet ver van Tecklenburg af, het noordelijkste bergdorp van Duitsland met haar vakwerkhuizen en gezellige straatjes. Klik voor de website van Altes Farmhaus.

>> Foto’s Miez Peek, met dank aan Edith en Ruud.

Dörenther Klippen (Miez Peek) (3) (939x1024)

Heerlijk ouderwets klimmen en klauteren onderweg…

Dörenther Klippen (Miez Peek) (10) (1024x683)

De Hermannsweg vervolgt zich over de heuveltoppen van het Teutoburger Wald.

Kijk voor de wandelmogelijkheden op de website van de Hermannshöhen

Foto’s Miez Peek, met dank aan Edith en Ruud.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?