De 6 mooiste wandelvierdaagsen

Jaarlijks worden door het hele land wandelvierdaagsen georganiseerd. De komende maanden heb je ruime keuze uit deze grote en kleine wandelevenementen door prachtige natuurgebieden. Die van Nijmegen is van de buitencategorie. Wij zetten 6 andere mooie wandelvierdaagsen op een rij en houden ons aanbevolen voor nog meer vierdaagse tips.

Door middel van een korte beschrijving geven we een indruk van de omgeving en de routes. Uiteraard bepaalt de loopafstand hoeveel je van alles gaat zien. Kijk voor specifieke informatie van elke vierdaagse bij de links onder de kop ‘informatie’ onderaan dit artikel.

 

13 t/m 16 mei Achterhoekse Wandelvierdaagse
Routes: Op dag 1 loop je o.a. door het stroomdal van de Oude IJssel, de bossen ten noorden van Doetinchem en verschillende Achterhoekse beken. Op dag 2 ligt het accent op de vele buurtschappen rondom Doetinchem gelegen in het typische Achterhoekse coulisselandschap. Dag 3 gaat de hoogte in met de prachtige, hooggelegen bossen van Montferland. Op dag 4 ten slotte kom je langs kleine natuurgebieden rond Doetinchem en loop je door de Vijverberg, het voetbalstadion van De Graafschap.
Afstanden: 11km, 20km, 30km, 40km
Start: Catherinakerk Doetichem
Zie de eigen website voor informatie over inschrijven, kosten en starttijden. Je vindt er o.a. een beschrijving van bezienswaardigheden onderweg.

achterhoek

Foto: Facebook Achterhoekse Wandelvierdaagse

14 t/m 17 mei Drentse Wandelvierdaagse
Routes: Je loopt door de bossen, heidevelden en landerijen van de Hondsrug in Zuidoost Drenthe. Langs hunebedden en oude Saksische boerderijen met sporen van de veenkoloniën en natuurlijk de Drentse brinkdorpen waar het vaak gezellig is. Onderweg is er muziek en zijn er versnaperingen.
Afstanden: 10km, 20km, 30km, 40km
Start: Odoorn
Zie de eigen website voor informatie over inschrijven, kosten, starttijden en overnachten. Kijk onder de tabs ‘info’  en ‘aanmelden’ hoe je in contact kan komen met de organisatie.

Foto: Tom Jutte, flickr

Foto: Tom Jutte, flickr

15 t/m 18 juni Wandelvierdaagse Zierikzee (voor de 70e keer!)
Routes: Door de oude binnenstad en langs de Oosterschelde met o.a. natuurgebied de Schelphoek. Je trekt de polders van Schouwen-Duivenland in langs Zeeuwse gehuchten en oude dorpen. Bij deze vierdaagse hoort een echt feest zeker nu het al de 70e keer is.
Afstanden: 8km en 15km (gemiddeld)
Start: Havenpark Zierikzee
Zie de eigen website voor informatie over inschrijven, kosten en starttijden. Leuk om ook even de historie van deze vierdaagse te bekijken.

Foto's Bert Knot & Bert Kaufmann, flickr

Foto’s Bert Knot (Zierikzee) & Bert Kaufmann (Schelphoek), flickr

17 t/m 20 juni Wandelvierdaagse ‘t Gooi
Routes: Op dag 1 ga je door de bossen en heide richting Lage Vuursche met kasteel Drakenstein (van Bea). Op dag 2 ga je de polders in door een van de rijkste weidevogel gebieden van ons land. Dag 3 staat in het teken van de ‘sGravenlandse buitenplaatsen en hun prachtige parken. De laatste dag breng je een bezoek aan het Gooimeer waarbij je op de terugweg onder de bogen van de St. Jansprocessie loopt die de volgende dag plaatsvindt in Laren.
Afstanden: 10km, 20km, 30km, 40km
Start: Sportcomplex Laarder Engh in Laren
Zie de eigen website voor informatie over kosten, starttijden en overnachten. Er is een aparte inschrijfpagina en je kunt een flyer downloaden. De routes worden uitgebreid beschreven in woord en in het fotoalbum.

Foto: Wandelvierdaagse 't Gooi

Foto: Wandelvierdaagse ‘t Gooi

17 t/m 20 juni Alkmaarse Wandelvierdaagse
Routes: Op dag 1 loop je richting strand en duinen met o.a. Bergen en Schoorl. Dag 2 gaat door de waterlanden en polders rond Heerhugowaard en Broek op Langedijk. Dag 3 gaat richting Castricum met het Heilooërbos, landhuizen en de Egmondse abdij. Dag 4 gaat o.a. langs het Noord-Hollands kanaal en de binnenstad van Alkmaar met een feestelijk onthaal op het Waagplein.
Afstanden: 8,5km, 15km, 20km, 25km, 40km
Start: Vanaf 4 verschillende locaties, allen sportcomplexen in Alkmaar, zie de website.
Zie de eigen website voor informatie over inschrijven, kosten, starttijden en overnachten. Je vindt er veel informatie met o.a. kaarten van de routes.

Foto John Wieland (duinen) en Nietnagel, flickr

Foto John Wieland (duinen) en Nietnagel (Alkmaar), flickr

24 t/m 27 juni Vechtdal Wandelvierdaagse
Routes: Om het hele Vechtdal te beleven wordt telkens vanaf een andere locatie gestart. Vanuit achtereenvolgens Hardenberg, Ommen, Diffelen en Dalfsen loop je het veelzijdige Vechtdal in met haar bossen, heide, zandvlaktes en weide velden. Er is een GPS-route beschikbaar.
Afstanden: 15km, 25km, 40km
Start: Elke dag een andere locatie, zie bij routes.
Zie de eigen website voor informatie over inschrijven, kosten, starttijden en overnachten. Veel campings bieden een speciaal vierdaagse arrangement. 

Foto: Frans Schouwenburg, flickr

Foto: Vecht door Frans Schouwenburg, flickr

Informatie
Klik op onderstaande links om naar de website van elke wandelvierdaagse te gaan.
Link Achterhoekse Wandelvierdaage.
Link Drentse Wandelvierdaagse
Link Wandelvierdaagse Zierikzee
Link Wandelvierdaagse ‘t Gooi
Link Alkmaarse Wandelvierdaagse
Link Vechtdal Wandelvierdaagse

>> Titelfoto door Henk-Jan van der Klis, flickr

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?