Slapend inspiratie opdoen in het atelier van Roland Holst

Als je al de nodige weken opgesloten zit in je eigen huis en je al die tijd dagelijks je wandelrondje hebt gemaakt dan is een paar dagen in het atelier van Roland Holst wellicht een inspirerend idee. Het huisje werd ooit gebouwd als retraite plek voor kunstenaars om b.v. over een writer’s block heen te komen of op zoek waren naar creatieve bezinning.

Wil je die artistieke sfeer in een natuurlijke omgeving zelf een keer meemaken, dan is het huisje te huren bij buitenlevenvakanties.nl. Wandelen kun je er over de Oude Buisse Heide die samen met Wallsteijn en De Moeren een prachtig wandelgebied bij Zundert vormt. Of laat je inspireren op de gemarkeerde gedichtenroute die je stap voor stap dichter bij Henriette Roland Holst brengt.

Het atelier, in de vorm van een vlieger, heeft een expressionistische, organische uitstraling in de stijl van de Amsterdamse School. Het werd speciaal ontworpen voor Richard Roland Holst door Margaret Staal-Kopholler, Nederlands eerste vrouwelijke architect. Vanuit het grote raam aan de noordzijde heb je aan de trapeziumvormige tafel een schitterend uitzicht op het rurale landschap. De lichtinval is perfect om bij te schilderen. Maar zingen of schrijven mag ook, natuurlijk.

REVIEW TIJDENS CORONATIJD | Nick Seijkens 5-4-2020: ‘De veiligste plek van Nederland. Beste lezer, Tijdens de covid-19 uitbraak op deze plek te hebben kunnen zijn is werkelijk een extra cadeautje. Hoe geweldig is het huis, zijn omgeving en de geschiedenis ervan. Het was zo geweldig dat we bijna niet terug durven komen, wat je natuurlijk het liefste zou doen’.

Ga voor meer informatie en boeken naar: buitenlevenvakanties.nl

ROLAND HOLST HUIS2

Ga voor meer informatie en boeken naar: buitenlevenvakanties.nl

logo-Buitenleven

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?