Innovatieve Vaude wandelschoen milieuvriendelijk geproduceerd

Foto: Vaude.com

Deze nieuwste lederen wandelschoen van Vaude is speciaal ontwikkeld voor universeel outdoor-gebruik op koude dagen. En is een typisch voorbeeld van hedendaags design gecombineerd met de meest duurzame materialen en productiemethoden. Zo wordt het zachte geoliede Nubuckleder geleverd door Duitse koeien en volgens de meest milieuvriendelijke methode gelooid en verwerkt tot Terracare®-leder. Ook de soepele binnenvoering bestaat uit chroomvrij gelooid leer en zorgt voor een aangenaam draagcomfort.

Je voeten worden warm gehouden door een isolatielaag die voor 30% bestaat uit kapok en voor 70% uit polyester, die weer voor 2/3 afkomstig is van gerecyclede PET-flessen. Het meest innovatief is misschien wel de kraag van de schoen. Deze bestaat uit QMilk-vilt, een mengeling van wol en het zijdezachte QMilk-garen. De milieuvriendelijke productie van QMilk bestaat pas een paar jaar en de toepassingen worden steeds groter. Reden voor Vaude om dit innovatieve nieuwe textielproduct in meerdere producten toe te passen.

Tot slot de antislipzool die je in gevarieerd terrein hoog loopcomfort garandeert. Voor de fabricage van de zolen wordt voor 30% gebruik gemaakt van gerecycled rubber. Waardoor alles bij elkaar opgeteld deze nieuwste Vaude wandelschoen valt onder het label VAUDE Green Shape Core Collection.

Ga voor meer informatie en online bestellen naar: vaude.com/nl

 

Ga voor meer informatie en online bestellen naar: vaude.com/nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?