Hup, bij de eerste sneeuw aan de wandel in Sauerland

Het kan binnenkort wel eens gaan sneeuwen in Sauerland. Misschien nog niet genoeg om direct van een ‘winter’ te spreken maar dat zal toch zeker nog gaan komen de komende maanden. Ze zijn er in ieder geval klaar voor want ook dit jaar worden er verschillende winterwandelroutes geprepareerd. Dus hup, bij de eerste sneeuw direct naar Sauerland voor een heerlijke ‘witte wereld’ wandeling. Met 3 à 4 uurtjes vanuit Utrecht ben er al.

Doggettx (900x348)

Wintergloed over Sauerland met de zon tussen de sneeuwlucht door. Niet alleen om te skiën of te sleeën maar ook om te wandelen. (foto Doggettx)

Goed onderhouden winterwandelpaden
De winterwandelpaden worden goed onderhouden. Ze worden schoongeveegd of gewalst zodat ze goed beloopbaar zijn. Sommige paden zijn zelfs gecertificeerd als ‘premium-winterwandelwegen’ zoals bij Winterberg, Girkhausen en Brilon. Alle routes liggen midden in de prachtige Sauerlandse natuur vol bossen en uitzichten en natuurlijk de gezellige dorpen om in te eindigen.
Lopen door de sneeuw is vanzelfsprekend iets zwaarder maar je kunt naar eigen smaak je wandeling inrichten. Er zijn verschillende categorieën en alle routes worden met borden aangegeven.

Overzicht en informatie
Kijk voor een overzicht van de winterwandelroutes op de site van Wintersport Arena (Nederlandstalig). Per plaats staan de wandelmogelijkheden aangegeven. Er zijn tientallen mogelijkheden.
Steven Boelaars (900x518)

Sprookjesachtig en goed begaanbaar. (foto Steven Boelaars)

Groman123 (900x472)

Sauerland verandert direct als de eerste sneeuw gevallen is. (foto Groman113)

Kijk voor een overzicht van de winterwandelroutes op de site van Wintersport Arena (Nederlandstalig)

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?