Hoe help je Lombok zonder strijkstok?

Foto uit de blog van Yvonne van der Laan

Hoe vaak komt het voor dat je de kans krijgt mensen in nood aan de andere kant van de wereld op persoonlijke basis te helpen? Zonder tussenkomst van hulporganisaties of overheidsinstanties. In bijgaande mail doet Anita Verhoeven (oud Ecktiv-reisadviseur) een oproep om een vriendin van haar op Lombok te steunen met een financiële bijdrage. Dat betekent dat het geld dat nu binnenkomt, morgen gebruikt kan worden dankzij de persoonlijke inzet van sociaal werkster ter plaatse Jantine Buijs.

Lieve allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk wel in het nieuws hebben gehoord is Lombok, het eiland waar ik zo lang gewoond heb, binnen een week 2 keer door een aardbeving getroffen waarbij vele slachtoffers zijn gevallen en veel mensen hun huizen kwijt zijn geraakt. Vanmorgen is er nog eens een beving van 6.2 geweest waarbij ook Mataram de hoofdstad is getroffen en helaas zijn daarbij ook mensen omgekomen die ik ken. Het maakt mij zeer verdrietig en ik maak me grote zorgen over alle lieve mensen die ik daar ken. Op dit moment is er dringend geld nodig voor noodhulp want vele dorpen hebben nog geen hulp ontvangen. Mijn vriendin Jantine Buijs, die al jaren allerlei sociale projecten draait op Lombok, stuurde mij gisteren onderstaand bericht. Omdat ik weet dat zij 300% te vertrouwen is wil ik graag jullie hulp vragen om geld naar haar over te maken zodat zij zoveel mogelijk mensen kan bereiken. In een later stadium zal er vooral geld nodig zijn voor de wederopbouw.
Hopelijk gaan de nare beelden en berichten jullie ook aan het hart en maken jullie wat geld over. Als je op de hoogte gehouden wilt worden vermeld dan je email adres op de overmaking of stuur mij een bericht dan kan ik je op de lijst zetten. Het zou heel fijn zijn als je dit bericht ook weer wilt doorsturen zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Namens de mensen op Lombok, terima kasih banyak.

Anita

Wil je iets doen, dan is een financiële bijdrage op de rekening van Jantine Buijs welkom op ING rek NL85INGB0003642780 t.n.v. H. J. Buijs. Onder vermelding van aardbeving Lombok en je email adres als je op de hoogte geworden wilt worden.

Ga voor een ervaring over de aardbeving naar de blog van Yvonne van der Laan, die daar ter plekke was met haar gezin en ook kennis heeft gemaakt met Jantine Buijs: yvonnevanderlaan.nl

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?