Hiking in het grootste National Park van Patagonië

Foto's: Jos Offermans, Ecktiv Community

Hier wandel je niet, hier hike je. Dat gaat vanzelf als je oog in oog staat met de indrukwekkende bergen en gigantische gletsjers in NP Torres del Paine. Jos Offermans ( Ecktiv Communty ) bezocht het park een paar jaar geleden. Hieronder een paar van zijn foto’s en ervaringen.

Jos: Volgens velen is Torres del Paine het mooiste Nationale Park van Zuid-Amerika. Daar valt natuurlijk over te twisten, een kwestie van smaak. Zeker is wel dat dit park aansprekende eigenschappen heeft: het ligt in Chileens Patagonië, heeft bergen, meren, een aparte flora en fauna (condor, guanaco, poema etc.), watervallen, fantastische wandelroutes (de grote W), rivieren, gletsjers. Kortom heel gevarieerd.

Dit plaatje is gemaakt tijdens een wandeling nabij Lago Pehoe met de Torres (horens) op de achtergrond. Het ligt wel erg zuidelijk (Puerto Natales) en kan er behoorlijk waaien. Absolute aanrader.

Na een urenlange klim belanden we bij Mirrador Torres. De moeite waard

Binnen het park liggen diverse meren die gevoed worden door smeltwater van gletsjers. Vaak breken er ook grote stukken af zodat ijsbergen geen ongewoon beeld zijn in het Lago Grey.

Deze vrij levende Guanaco (familie van de lama) komt massaal voor in Torres del Paine. In tegenstelling tot de vicuna (ook familie van de lama) is hij herkenbaar aan zijn grijze kop.

Grootste vogel ter wereld met 3 meter spanwijdte. Hier gespot in Torres del Paine

Ben je op zoek naar een wandelvakantie in Patagonië kijk dan op:

SNP: 21-daagse wandelvakantie vanuit hotels en blokhutten

Meer reiservaringen van Jos Offermans vind je hier

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?