Herfst in de Hunsrück wordt gevierd met ‘Kartoffelwochen’ en ‘Wildwochen’

foto's: Dominik Ketz, Eike Dubois

De herfst in de Hunsrück is een waar feest voor wandelaars. Dat wordt vooral bepaald door de oude loofbossen die dan hun kleurenpracht tonen. De Hunsrück is met name in het voor- en najaar een populaire wandelbestemming waar je o.a. de mooiste etappes van de Saar-Hunsrück-steig kunt lopen. Maar ook de beschikking hebt over een netwerk aan wandelpaden van verschillende afstanden en categorieën zodat je elke dag kunt kiezen uit een scala van mogelijkheden. Met als hoogtepunt natuurlijk een bezoek aan de hangbrug Geierlay, die boven een van de Traumschleifen van de Hunsrück hangt. Wat de herfst hier extra aantrekkelijk  maakt zijn de culinaire weken: zoals de ‘Kartoffelwochen’ in oktober en de ‘Wildwochen’ in november.

Indian Summer in de Hunsrück dankzij de oude loofbossen, foto: Dominik Ketz

De Geierlay hangt boven een van de Traumschleifen in de Hunsrück, foto: Miez Peek genomen tijdens een van onze groepswandelreizen.

CULINAIRE WEKEN IN DE HERFST | Herfst in de Hunsrück wordt extra feestelijk door de culinaire weken, zoals de Kartoffelwochen van 9 tot 24 oktober en de Wildwochen van 6 tot 21 november. Tal van restaurants creëren dan de mooiste gerechten om ook jou als wandelaar te verrassen met de lokale keuken.

Diverse culinaire weken tijdens de herfst in de Hunsrück, foto: Eike Dubois

WANDELROUTES VOL VARIATIE | Je vindt in de Hunsrück werkelijk alle soorten landschappen. Van licht glooiende hellingen en uitgestrekte moeras of heidevelden tot diepe ruige kloven waar de wilde beken doorheen stromen en waar je verrast wordt door de mooiste leisteen rotspartijen. Dat alles omlijst door indrukwekkende eeuwenoude loofbossen die in de zomer voor de nodige verkoeling zorgen maar in de herfst voor het echte Indian Summer gevoel.

Bekijk de Ecktiv Wandelvakanties naar de Hunsrück

Herfst en Geierlay in vol ornaat boven de loofbossen van de Hunsrück, foto: Dominik Ketz

Ga voor meer algemene informatie over de Hunsrück naar: hunsruecktouristik.de/nl

Bekijk de Ecktiv Wandelvakanties naar de Hunsrück

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?