‘Hadrian’s Wall Path’: 118 kilometer in 208 pagina’s door Herman Vuijsje

Hadrian's Wall Path

Eén van de meest magische wandelroutes van Groot-Brittannië is ongetwijfeld die langs de historische Hadrian’s Wall. De in de 2e eeuw na Christus, door de Romeinse keizer Hadrianus gebouwde muur op de grens van Engeland en Schotland. De wandelroute volgt de muur en leidt je van kust naar kust door een uitgestrekt verlaten landschap met onderweg de nodige historisch resten als musea en forten. Nu we niet weten wanneer we zelf weer dit soort routes kunnen gaan lopen brengen we graag dit boek van Herman Vuijsje onder de aandacht. Dan beleef je de route samen met hem mee. Dikke kans dat je hem dan volgend jaar zelf wilt lopen.

HET BOEK | Verslaafd aan een muur… erg poëtisch klinkt het niet. Maar dan ken je de Muur van Hadrianus nog niet! Herman Vuijsje en Marian van de Veen-van Rijk raakten in de ban van het kolossale bouwwerk dat keizer Hadrianus in 122 na Christus liet optrekken ‘om de barbaren te scheiden van de Romeinen.’ Nergens is de begrenzing van het Romeinse rijk nog zo goed te zien als hier, iets ten zuiden van de huidige Engels-Schotse grens. Het middengedeelte staat nog steeds overeind, slingerend door een fabelachtig mooi en verlaten landschap. Op andere plekken zijn kleinere stukken bewaard of is het verloop nog onbekend. Daardoor wordt een Wallwalk vanzelf een ontdekkingsreis.
De Muur was 118 kilometer lang, ideaal voor een wandeltocht van een week. Dan loop je van kust tot kust, met tijd om je te verliezen in het prachtige snoer van musea, forten en tempels dat je onderweg aantreft. Korter kan ook – de mooiste gedeelten van de Wall zijn goed te bereiken per trein en bus. Een grens van steen is de ideale smaakmaker voor ieder die zich vast wil verkneukelen over zijn Wallwalk, of die onderweg wat verder wil kijken dan de Muur lang is

RECENSIES | De grenzeloze nieuwsgierigheid maakt ‘Een grens van steen’ tot de haast ideale reisgenoot (Nederlands Dagblad)
Wie dit boek uit heeft, voelt een onhoudbare drang om op Google naar The Wall te zoeken (NRC Handelsblad)

Je kunt het boek ‘Een grens van steen’ bestellen bij de uitgever: pharosuitgevers.nl

Lees ook ons artikel over het Hadrian’s Wall Path

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?