Griekse ‘Menalon Trail’ langs de historische plekken van Peloponnesos

De Peloponnesos werd door Lonely Planet uitgeroepen tot dé Europese topbestemming voor 2016. En dat geldt ook voor de prijswinnende ‘Menalon Trail’ in het hart van het Griekse schiereiland Peloponnesos. Het behoort momenteel tot de top 10 van cultuurrijkste natuurwandelingen in Europa. De route won dit voorjaar nog goud bij de Griekse Tourist Awards 2018.

De Menalon Trail is ontwikkeld door vrijwilligers van de lokale bergvereniging en ecologen. De route volgt o.a. de kloof van de Lousios rivier en de flanken en valleien van het Gortynian bergmassief. Een gebied met grote historische waarde en omgeven door natuurpracht. De 75km lange trail start in het Stemnitsa, het dorp van de goudsmeden, en brengt je meteen wat je van het oude  Griekenland kunt verwachten. Een groot aantal kloosters en kerken in de groene Lousios kloof, soms nog in goede staat of als ruïne, die je via oude ezelpaden bereikt. Andere hoogtepunten onderweg: de vele antieke stenen bruggen tussen de dorpen, de groene vallei van de Milaon rivier met haar oude watermolens en de eeuwenoude fonteinen en drinkplaatsen. Verder zijn vrijwel alle paden  onverhard, wat het avontuurlijk wandelgevoel alleen maar versterkt. De route is het hele jaar door te bewandelen.

Gezien het interessante verhaal over de Menalon Trail overwegen we er een 8-daags wandelarrangement voor samen te stellen, waarbij je de hele route in 6 wandeldagen van hotel naar hotel met bagagevervoer kunt lopen.

Zou je geïnteresseerd zijn in het Menalon Trail wandelarrangement? Geef dat dan door via het vrijblijvende interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Het oude klooster Philosophou dat je onderweg tegenkomt, foto: Roman Klementschitz, Wikimedia

De Menalon Trail is bijzonder door de oude ezelspaden en de vele historische plekken.

 

Ben je geïnteresseerd in de Menalon Trail of andere wandelarrangementen in Griekenland? Geef dat dan door via het onderstaande formulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

    meerdere keuzes mogelijk

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?