Een fietsroute rond de historische stad Öhringen

Öhringen is de hoofdstad van de wandel- en fietsregio Hohenlohe in het zuiden van Duitsland. De stad stamt al uit de tijd van de Romeinen en had een strategische functie. Zo werden 155 n.Chr. op de heuvel rond de stad twee forten gebouwd om de Romeinse Limes (grens) te verdedigen. Vanwege zijn ligging heeft de stad door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld zowel op cultureel en religieus gebied. Dit vind je terug in de verschillende bouwstijlen in de stad.

De ‘Hamballe-Tour rond Öhringen’ is een ronde van 37 km die start in het hart van Öhringen en je door het heuvelachtige landschap ten noorden van de stad via kleine wijndorpen, in een grote boog om de stad Neuenstein voert. Vandaar gaat het weer richting Öhringen waar je eindigt op het beginpunt. Onderweg kom je langs graanvelden en wijngaarden waar je bij de wijnboeren een stop kunt maken om de regionale wijnen te proeven.

odenwald,Tourisitikgemeinschaft Hohenlohe

De start van een 37 km lange fietsroute rond de historische stad Oehringen is in het centrum van de stad. (foto: Tourisitikgemeinschaft Hohenlohe)

Hohenlohe1,-Blick-vom-Schloss-in-den-Hofgarten,-Triplec85,-Wikimedia

Uitzicht op de tuinen van het Schloss in Oehringen. (Triplec85, Wikimedia)

Schloss-Neuenstein

Het neorenaissance Schloss Neuenstein, in het centrum van Neuenstein. De moeite waard om even van de route af te wijken…

 

kaart-radsuden

Vraag de gratis fietsroutekaart aan met o.a. de Hamballe-Tour rond Öhringen: fietsen-zuiden.nl

>Titelfoto: Touristikgemeinschaft Hohenlohe

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?