Fietsroute door weelderigste bloemenregio van Duitsland

Foto's: Geheimoverdegrens

Net even ten noorden van Osnabrück vind je misschien wel de meest weelderige bloemenregio van Duitsland. Op een uur rijden van Enschede kun je hier de Tuin-Droom Fietsroute doen. Officieel is hij bijna 200km lang, maar je hoeft hem natuurlijk niet in een keer te rijden. Je vindt er talloze leuke overnachtingsadresjes. Langs de gehele route tonen kasteeltuinen, bonte boerenerven en parken zich in vol ornaat, waardoor je telkens wordt verleid om af te stappen. Extra boeiend voor tuinliefhebbers is het gebied tussen de rivieren Hase en Hunte, waar eigentijdse hoveniers je graag hun laatste tuinontwerpen laten zien.

Deze rijk gedecoreerde route heeft nog een paar onverwachte bezienswaardigheden voor je in petto. Zo kun je in Bramsche het Lakenweversmuseum bezoeken, waar je ziet hoe men de pigment van bloembladen gebruikt om stoffen te verven. In Rieste is een bezoek aan de Rosenkranzgarten met zijn 15 kruisbeelden een must. Verder voert de route je aan de voet van de Kalkrieser Berg je over een historisch slagveld uit het jaar 9 na Chr.

TIP: het laatste weekend van juni is er de Open Dag ‘Gartentraum-Sonntag’, waarbij alle tuinhekken (ook privéterreinen) voor je openstaan van 11–18 uur.

Ga voor meer informatie over de Tuin-Droom Fietsroute, brochures en accommodaties naar: geheimoverdegrens.nl

De Tuin-Droom Fietsroute ligt op ongeveer een uur rijden van Enschede

Ga voor meer informatie over de Tuin-Droom Fietsroute, brochures en accommodaties naar: geheimoverdegrens.nl

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?