Fietsen door Vlaanderen: Historisch, Gedenkwaardig en Bourgondisch

Dit jaar heeft Europa het einde van de eerste wereldoorlog 100 jaar geleden herdacht. Een van de grootste slagvelden lag in West-Vlaanderen, waar honderdduizenden jonge mannen zijn gesneuveld in het gebied achter de duinen in de driehoek Panne, Kortrijk en Brugge. Hier te fietsen door het vlakke Vlaanderenland is een mix van genieten van het goede en landelijke leven gelardeerd door monumenten en gedenkwaardige plekken om af te stappen en even stil te worden. Maar ook overnachtingen in trotse historische Vlaamse steden als Oostende, Brugge of Kortrijk.

Je fietst over binnenweggetjes, jaag- en fietspaden, langs bochtige beken, kaarsrechte kanalen of achter blonde duinen langs de  zee. Met als hoogtepunten de Breydelstad Brugge en natuurlijk een bezoek aan de militaire begraafplaatsen bij de lakenstad Ieper, waar nog steeds dagelijks onder de Menenport de’ the Last Post’ wordt geblazen om de vele gesneuvelde soldaten te gedenken. Heel indrukwekkend om een keer mee te maken, honderd jaar na dato. Al met al een zeer afwisselende fietsvakantie langs de Vlaamse kust en door het achterland dat zo rijk is aan een gedenkwaardige historie. En dat de Belgen je zullen verrassen met hun traditionele bieren en Bourgondische keuken….daar hoef je natuurlijk niet aan te twijfelen.

We overwegen om zo’n afwisselende 8-daagse fietsvakantie door West-Vlaanderen, van hotel naar hotel met bagagevervoer, op te nemen in ons reisassortiment. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat dat dan weten met het vrijblijvend interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

 

De kust bij Koksij, foto: deMarc Ryckaert, Wikimedia.jpg

Het gezellige centrum van Veurne, foto: Lokilech, Wikimedia

Het strand van Oostende, foto: PxHere

De indrukwekkende Lakenhal van Ieper, foto: Davidh820, Wikimedia

Een van de militaire begraafplaatsen bij Ieper, de Canadese. Foto: Wernervc, Wikimedia

Nog steeds wordt dagelijks onder de Menenpoort in Ieper de ‘Last Post’ geblazen. Een indrukwekkend moment om mee te maken, foto: Tom, Flickr

In het Polygoonbos werd een van de ergste veldslagen uitgevochten, foto: Herb1979, Wikimedia

In Kortrijk vind je dit mooie Begijnhof, foto: MRMaeyaert, Wikimedia

 

Ben je geïnteresseerd in zo’n afwisselende 8-daagse fietsvakantie door West-Vlaanderen, laat dat dan weten met onderstaand vrijblijvend interesseformulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Ja ik ben wel geïnteresseerd in zo’n fietsvakantie door West-Vlaanderen, hou me maar op de hoogte.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?