Fietsen door de dalen van 5 kleine Nederlandse rivieren

Berkelland, foto: dik54, Flickr

Onze kleinere beken en rivieren liggen vaak verscholen in het landschap.  Vooral in het voorjaar en de zomer zijn de beekdalen met weelderige bermen een feest om doorheen te fietsen. Soms de beek volgend, soms van een afstand te bewonderen. Op fietsen123 hebben ze 5 routes geselecteerd als fietsinspiratie voor de komende maanden.

Fietsroute door het beekdal van het Koningsdiep in Friesland, dat wordt gekenmerkt door een prachtig afwisselend landschap met akkers, weilanden, veenmoerassen, heidevelden en bossen.

Fietsroute door het Berkelland in Gelderland, door een bijzonder Gelders essenlandschap, met landgoederen, stuwwallen en heuvellandschappen.

Fietsroute langs de Zaan in Noord-Holland, door een typisch Hollands landschap, met bekende droogmakerijen, (lint)dorpjes met huisjes in Zaanse stijl, veel molens en natuurlijk de Zaanse Schans.

Fietsroute langs de rivieren in de Krimpenerwaard in Zuid-Holland, door een polderlandschap met de rivieren Lek, Hollandse IJssel en Vlist, molens en gezellige plaatsen als Schoonhoven, Lekkerkerk en Haastrecht.

Fietsroute langs de Roer in Limburg, door het mooie Limburgse landschap en het historische Roermond.

Ga voor meer informatie en routebeschrijvingen naar: fietsen123.nl

Bekijk meer wandel- en fietsinspiratie over rivierenlandschappen op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?