Fiets- en wandeldag in het grootste bloembollengebied ter wereld

Bloeiend Zijpe (van 7 april tot 7 mei) biedt je de mogelijkheid om te wandelen en fietsen door het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Bloembollenvelden zover je kunt zien, een overweldigend kleurenpalet gelegen in de Kop van Noord-Holland.

Ten midden van al deze bloemenpracht organiseert Bloeiend Zijpe van  7 april tot 7 mei verschillende activiteiten waaronder een speciale wandeldag en fietsdag. Ook kun je deelnemen aan workshops en een kijkje achter de schermen van de bollenteelt nemen. Fotografen kunnen hun mooiste foto insturen voor een fotowedstrijd.

BLOEIEND ZIJPE FIETS Fietsen door de fleurige velden (23 april)
Mogelijk zijn niet alle zandpaden begaanbaar (te droog, te mul) maar zelfs over het asfalt maakt de route dwars door het bloemenlandschap indruk. Tulpen, narcissen en hyacinten wijzen je de weg, de kans is groot dat je de fiets langs de weg zet om wéér een foto te maken. Over de 40km lange route kom je o.a. langs landgoed Wildrijk en molen De Hoop in ’t Zand. Naar Bloeiend Zijpe ( fietsen )

BLOEIEND ZIJPE WANDEL

Kriskras wandelen door de bollenvelden (30 april)
Een wandeling over ongebaande paden (vooral zand) dwars door de bloemenvelden. Landeigenaren geven toestemming om langs plekken te lopen waar je normaal niet mag komen. De bollenkwekers zorgen zelfs voor wat lekkers onderweg en geven graag uitleg over wat je allemaal ziet. De kortste afstand is 7,5 km, de langste 40km. Kijk op de site van Bloeiend Zijpe voor de bijzonderheden bij deze wandeldag. Naar Bloeiend Zijpe ( wandelen )

1200px-BAG_woonplaatsen_-_Gemeente_Zijpe

Het gebied van de gemeente Zijpe ( afbeelding Wikimedia )

Informatie en bijzonderheden over Bloeiend Zijpe en de Fietsdag en Wandeldag vind je hier. Er zijn bv. verschillende startplaatsen.

>> Titelfoto Johan Wielaand, flickr

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?