Familie Fiets- en wandeldag in het Groene Hart

Op 2e Pinksterdag wordt de Omloop van het Groene Hart gehouden. Een familie fiets- en wandeltocht voor het goede doel. Een heerlijke mogelijkheid voor een actieve lentedag in een stukje typisch Holland.

Gezien het familiekarakter is gekozen voor zoveel mogelijk rustige wegen. Het brengt je daardoor op de ‘geheime’ en mooiste plekken van het Groene Hart. Wie wil kan het fietsen en wandelen combineren. Er zijn onderweg genoeg plekken voor een pauze op het terras. In een van de dorpen of zomaar ineens bij een boerenbedrijf langs de route.

brug

Het Groene Hart in ochtendgloren vanuit een luchtballon (foto Papieren Geluk, flickr)

Het Groene Hart
Het oude moerasgebied, grofweg tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, werd zo’n 1000 jaar geleden ontgonnen en ingericht als landbouwgrond. Later werd er volop veen gestoken met bekende plassen als die van Reeuwijk en Nieuwkoop tot gevolg. In deze tijd werd het uiterlijk van het Groene Hart bepaald en dat is nog altijd te zien bijvoorbeeld door de waterlopen die regelmatig hoger liggen dan het pad waarover je loopt of fietst. Nu is het een landbouwgebied met gezellige dorpen, oude boerderijen en afwisselende natuurgebieden.

Er zijn verschillende startplaatsen in het Groene Hart waaronder Bodegraven, Oudewater en Montfoort. Kijk op de site van de Omloop voor de fiets- en wandelafstanden. Hier vind je ook informatie over de inschrijving en routes. Het inschrijfgeld komt o.a. ten goede aan de Zonnebloem om minder draagkrachtigen en gehandicapten mogelijkheden te bieden voor recreatie en ontspanning.

>> Titelfoto Papieren Geluk, flickr

Het Groene Hart betekent veelvuldig fietsen langs het water (foto Gerard Stolk, flickr)

Het Groene Hart betekent veelvuldig fietsen langs het water (foto Gerard Stolk, flickr)

Haastrecht (foto Frans Berkelaar, flickr)

Haastrecht (foto Frans Berkelaar, flickr)

Het Groen Hart

Het Groen Hart

Je alles over de Omloop van het groene hart op: www.omloopvanhetgroenehart.nl

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?