Hoe haal meer conditie uit je dagelijkse wandelingen?

Wanda Catsman van wandeltrainer.nl

Wetenschappers drukken ons in deze tijden van het coronavirus op het hart: blijf in beweging. Nu we in een intelligente Lock down zitten, veel sportscholen, zwembaden en sportclubs gesloten, zijn we waarschijnlijk minder actief dan normaal. Dat gemis aan beweging kun je heel goed compenseren door jezelf tijdens je dagelijkse wandelingen een beetje uit te dagen.

Natuurlijk weet je al lang dat wandelen goed is voor je hart en bloedvaten, en het risico op chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en mogelijk ook borst- en darmkanker verlaagt. Daarnaast houdt het je ook nog eens beter op een gezond gewicht. Zo geeft 12,5 kilometer per week, zo’n 2,5 uur wandelen zo’n 20 procent minder sterftekans. Dat is dan wel stevig wandelen náást de gewone dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen.

INTERVALTRAINING | Als je op dit moment het idee hebt dat je best wat actiever zou kunnen bewegen, dan geeft Wandeltrainer Wanda Catsman je graag deze tip. Voeg tijdens je dagelijkse wandelingen een intervaltraining toe. Tijdens zo’n intervaltraining wissel je een rustig wandeltempo af met een verhoogt wandeltempo. Dit heeft het een groot effect op de hart- en longfunctie en de trainingsprikkel op de belaste spieren.

Ga voor meer over Wanda Catsman en de manier waarop ze je kan helpen je wandelconditie op te voeren naar: dewandeltrainer.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?