Een wandeling langs de verborgen Hofjes van Utrecht

Foto: Antoine01, Wikimedia

Utrecht is een van de oudste en meest intacte steden die Nederland rijk is. De binnenstad geeft je, met haar eeuwenoude grachten en scheve laatgotische panden een unieke ervaring. Alsof je in de tijden van de middeleeuwen rondloopt! Maar misschien wel de mooiste verrassing bevindt zich niet in het zicht van de grachten en de panden, maar er áchter. Het zijn verborgen plekken waar de meest verstokte Utrechters niet eens vanaf weten: de Hofjes.

Pandhof-Domkerk

Pandhof Domkerk ( foto Pepeijntje / Wikimedia )

Het is even zoeken. De wegen naar de hofjes zijn in het ene geval nauwe steegjes, in andere gevallen een hermetisch gesloten poort die open blijkt te kunnen. In weer andere gevallen zijn ze een schijnmuur van een kerk. Maar dan kom je ook ergens. Binnen enkele tientallen meters transformeert de hectiek van de stad zich naar een adembenemende, haast Alhambra-achtige weelde en rust.

Ga voor meer informatie over de route hofjeswandeling of de professionele rondleiding naar: stadsgidsutrecht.com

Pandhof-Mariakerk

Pandhof Mariakerk ( foto Pepijntje / Wikimedia )

Ga voor meer informatie over de route hofjeswandeling of de professionele rondleiding naar: stadsgidsutrecht.com

 

NATUURHUISJE HUREN IN BAARN?

Natuurhuisje baarn

Dit geschakelde vakantiehuis ligt landelijk op het landgoed Pijnenburg van 330 hectare in Baarn. Er is een mooi uitzicht vanuit de tuin over het landgoed, waar u ’s morgens reeën kunt zien lopen. Deze in het bosrijk gelegen vakantiewoning is ideaal voor gasten die houden van rust, natuur en buitenactiviteiten. TIP: van hieruit fiets je door een van de mooiste bosrijke gebieden van Nederland  in anderhalf uur naar Utrecht voor de bovengenoemde Hofjeswandeling. MEER >

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen? Bel 023-2052282, Email naar reizen@ecktiv.nl, of ga naar CONTACT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?