Een hike door het grootste en oudste natuurpark van Europa

Foto: Kevin Walsh, Flickr

Het ‘Volcanons Regional Park’ is het grootste en oudste regionale natuurpark van Europa, gelegen in het Centraal Massief van de Franse Auvergne. De ruim 200 km lange bergketen bestaat grotendeels uit uitgedoofde vulkanen variërend in hoogte tussen de 1400 en 1900 meter. Het landschap is miljoenen jaren geleden ontstaan en heeft een heel eigen karakter. De regio is uitermate geschikt voor de ware wandelaar en natuurliefhebber.

Een hike tussen vulkanen en meren van miljoenen jaren oud
De natuur in Auvergne is ongerept met indrukwekkende bergen, diepe dalen, kronkelende rivieren, kratermeren, watervallen, thermale bronnen, een schitterende flora en veengronden. Je vindt hier contrasterende landschappen, van dichte en verlaten wouden tot oude gletsjer valleien en verstilde bergmeren. In de diverse natuurreservaten vinden trekvogels een rustplaats om te fourageren zodat je als vogelliefhebber ook aan je trekken komt.

8-DAAGSE WANDELVAKANTIE TUSSEN MEREN EN VULKANEN

Een arrangement van IDtravel

Ecktiv selecteerde dit arrangement van IDtravel door de persoonlijke aanpak en de meer dan 25 jaar wandelervaring van founder Willem van der Tier. Ook deze route heeft hij zelf gelopen en de accommodaties zelf getest op kwaliteit van de ligging en de eerlijke lokale keuken.

Willem: ‘Gedurende de 6 wandeldagen ( gemiddeld 4 tot 6 uur per dag ) zul je verrast en geboeid zijn door de ongereptheid van het landschap die hun oorspronkelijkheid hebben bewaard. Tussen de koepel- en kegelvormige vulkanen waar een mooie balans tussen gesteente en vegetatie is, is het onderweg en na de hike goed toeven en mede door de heerlijke lokale keuken van de Auvergne. Oh ja, en je de mogelijkheid om je bagage te laten vervoeren, waardoor je comfortabel van hotel naar hotel loopt’.

AUVERGNE-PUY-DE-PARIOU-FREDDY-PHILIPS

Een van de bekendste toppen is de Puy de Pariou. Mooi zoals de smalle paden door het landschap slingeren ( foto Freddy Philips, Flickr )

Auvergne-Dorpje-Ocine-idtravel

Het dorpje Orcival waar je eind van de derde dag overnacht

Auvergne-Gwenole-Camus-Flickr

Het idee dat dit landschap miljoenen jaren geleden is ontstaan ( foto Gwenole Camus, Flickr )

Auvergne-Lac-Chambon-idtravel

Ook hier zul je de nacht doorbrengen, direct aan het Lac Chambon ( foto idtravel )

Affinage_de_Saint-Nectaire-Wikimedia

Auvergne is een echt kaasland. Op een kaasplateau ontbreekt zelden een kaas uit Auvergne, hier afgebeeld de Saint-Nectaire ( foto idtravel )

AuvergneSt_Nectaire_Wikimedia

Het dorpje Saint-Nectaire, waar je ook een nacht zal doorbrengen en zeker zal genieten van de traditionele kaasjes. ( foto Wikimedia )

Auvergne-Willem-pauseert

Willem van der Tier ( links ) pauzeert samen met zijn wandelmaat tijdens het testen van de reis. Zij houden van het goede leven ( foto idtravel )

Ga voor de beschrijving van dit wandelarrangement Auvergne naar: Idtravel.nl

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?