Een fietstocht aan de overkant van het IJsselmeer

Havenmond Stavoren, foto: Miez Peek

Voorjaarstip: Dit is toch wel een echt Hollands vakantiegevoel. Met de veerboot dwars over het IJsselmeer en aanmeren in Stavoren of Enkhuizen voor een fietstocht ‘aan de overkant’. Daarna voldaan over het water weer terug met het gevoel dat je langere tijd bent weggeweest.

e s (2)

Enkhuizen (foto Miez Peek)

Het seizoen voor de veerdienst tussen Enkhuizen en Stavoren begint weer vanaf de tweede helft van april. En is al te reserveren.  Stap je in een van deze plaatsen op dan gaat het pal noord of zuid naar de overkant. Onderweg geniet je van de rust op het water en kun je proberen de plaatsen aan de oevers van het IJsselmeer te herkennen. Vanuit Stavoren kun je langs de Friese kust naar Hindeloopen fietsen of kiezen voor het glooiende Gaasterland. Vanuit Enkhuizen kan het over de dijk naar Medemblik of de andere kant op richting Hoorn. Houd wel tijd over om Stavoren of Enkhuizen zelf te bezoeken.

Bekijk de website van de veerdienst tussen Enkhuizen en Stavoren voor de dienstregeling. Fietsen mogen voor een meerprijs mee aan boord. Een erg leuke Hollandse dagtrip.

e s (1)

De fiets-veerboot (foto veerboot.info)

Bekijk de website van de veerdienst tussen Enkhuizen en Stavoren voor de dienstregeling.

Heb je wat meer tijd, bekijk dan onze Fietsvakantie rond het IJsselmeer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?