Zomertoertip: Een dag langs de Deltawerken

Wist je dat de Deltawerken uit in totaal 13 bouwwerken bestaan? Bijvoorbeeld de Bathse Spuisluis en de Oesterdam en dat ook de Hollandse IJsselkering ten oosten van Rotterdam tot de Deltawerken behoort? Je ontdekt het tijdens de Deltaroute die de 13 Deltawerken over 457km met elkaar verbindt. Een autoroute samengesteld door de ANWB en Rijkswaterstaat. Leuk voor een zomerse dag, fiets of wandelschoenen mee, want er zijn fiets- en wandelmogelijkheden langs de route.

Doel van de route is ons meer bewust te laten worden van het water om ons heen en onze haat- en liefdeverhouding daarmee. De Deltaroute volgt de kleinere wegen in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland en informeert je op speelse wijze over wat je ziet. Onderweg rijd je over eeuwenoude dijken en dorpjes afgewisseld met de moderne bouwwerken die bij het Deltaplan horen. Een leuk idee voor de zomer en zo Zeeland op een heel eigen manier te verkennen.

Paul Alexander

Oosterscheldekering, foto Paul Alexander

Er is een speciale website voor de Deltaroute die je ook per fiets kunt doen. Op de website vind je een gedetailleerde kaart en routebeschrijving (pdf) en, naast informatie over de Deltawerken, ook een audiotour of wandeltip. Het is de moeite waard de aangeboden mogelijkheden nader te bestuderen. Eén ding is zeker: je weet alles over de Hollandse trots die de Deltawerken zijn, na afloop van de route.

Kijk voor meer informatie op de site van Beleef de Deltaroute. Een routebeschrijving vind je hier.

hartelkering Spijkenisse quistnix

De Hartelkering bij Spijkenisse, foto Quistnix

Deltawerken_na

Kaart Deltawerken (wikipedia)

Kijk voor meer informatie op de site van Beleef de Deltaroute. Een routebeschrijving vind je hier.

> Titelfoto Maeslantkering door Bert Knot

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?