In de winter heb je droomeiland Santorini helemaal voor jezelf

Tekst en foto's: Miez Peek

Het wondereiland Santorini, de vulkaankrater tussen Kreta en het Griekse vasteland, ligt er ‘s winters stilletjes bij. Twee veerboten per week brengen de mensen die voor de rust komen en de wandelaars die ongestoord van de overweldigende natuur willen genieten. Een groot contrast met de gekte van de zomer wanneer Santorini overspoeld wordt door cruiseschepen en de dagjesmensen aan boord. Bijkomend voordeel: de prijzen in de winter zijn de helft lager.

san-3

Red Beach met haar afgelegen ligging en dieprode rotswanden is een mooie bestemming voor een korte wandeling.

En dan vaar je de krater in…
De aankomst per veerboot vanuit Athene blijft een schitterende kennismaking met het eiland. Eenmaal op de kraterrand, daar waar de kleurrijke huizen zijn gebouwd, merk je dat het wintertempo van Santorini een rustige is. Het eiland is niet groot, sportieve wandelaars zouden het eiland in een dag rond kunnen lopen. Mooier is het om je dagtochten uit te kiezen en te combineren met een bezoek aan de prachtige dorpen, rijke geschiedenis en het lekkere eten. Hoewel Santorini zich niet profileert als wandeleiland zul je verrast zijn door de afwisseling. Eigenlijk heb je geen kaart nodig, de oriëntatie is eenvoudig, vaak volstaat het om de bus te pakken naar een van de randen van het eiland en vandaar je wandeling te maken. Een week biedt je genoeg wandeltijd, een trip die goed is te combineren met een bezoek aan Athene.

san-6

De randen van de krater laten je continue zien dat je op een vulkaan loopt. Je kunt er bovenlangs wandelen van dorp naar dorp.

Miez Peek bezocht Santorini eens in de winter en maakte deze foto-impressie. Het geeft je een indruk van de wandelmogelijkheden op het eiland. Informatie over wandelen en de mogelijkheden van Santorini vind je op Wandelen.info. Concrete wandeltips met praktische informatie vind je op de site van Wereld Wandelen.

san-2

Het dorp Oia, beroemd vanwege de kleurrijke huisjes ligt er verstild bij in wintertijd. ga er vooral een van de kleine taveernes binnen waar de eigenaren de tijd voor je nemen.

san-8

Nea Kameni is het ‘nieuwe’ lava-eiland gelegen midden in de krater. Je kunt er wandelen tussen de stoomgaten. Informeer in de winter ter plaatse wanneer er een boot gaat.

san-4

Niet veel mensen weten dat het achterland van Santorini relatief vlak is. Een groen landschap met veel kleine (geiten-) paden.

san-7

Er zijn mensen die alleen al hiervoor naar Santoroni komen…

Informatie over wandelen en de mogelijkheden van Santorini vind je op Wandelen.info. Concrete wandeltips met praktische informatie vind je op de site van Wereld Wandelen.

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?