Drie tips voor een aangenaam koele zomerwandelvakantie

Foto: Klaus Peter Kappest

Het liefst wil je tijdens je wandelvakantie natuurlijk de zon zien, al is het maar om onderweg ergens op een terras te kunnen neerstrijken. Maar tegelijkertijd wil je het tijdens je dagelijkse wandelingen niet te heet krijgen. Hieronder drie tips voor een aangenaam koele zomerwandelvakantie.

Huttentocht Bärentocht met de Wildstrubelin de achtergrond

Tip 1: Zoek het hoger op in de bergen, zoals b.v. bij huttentochten in de Dolomieten, waar de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden rond de 17º ligt. Tijdens je wandelingen in de zomermaanden door de bergen moet je bij zonnig weer wel oppassen voor de zonkracht. Maar dat is meer vanwege de ijle lucht en de kans op verbranden. Als je in de middag aankomt bij de volgende hut is het heerlijk toeven op het terras met een koel glas fris of bier.

Bekijk onze huttentochten

 

Het geheim van de verkoeling zit hem vaak in de beekdalen van de Duitse wandelregio’s, foto: Miez Peek

Tip 2: Zoek het wat lager in beboste hellingen en diepe kloven, zoals in de Hunsrück of Zwarte Woud waar de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden in dalen zo rond de 15º ligt. Maar eenmaal wat hoger in de dorpen rond de 20º. Het middelgebergte in de Duitse regio’s kennen vaak wilde beken die door de diepe kloven stromen. Zij zorgen voor extra verkoeling als je in de schaduw langs het stromende water loopt, vaak is het water zo helder dat je het kunt drinken. Aan de gastvrijheid in de dorpen hoef je niet te twijfelen als je onderweg neerstrijkt op het terras bij een Gasthof.

Bekijk onze wandelvakanties: in de Hunsrück, in de Eifel, of Zwarte Woud

 

Een echte wandelbestemming is Rügen, door variatie in het landschap en de koelte van de zee

Tip 3: Zoek het aan de Noord-Europese kusten, zoals aan de Oostzee waar de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden zo rond de 17º ligt. Hier zul je het niet snel te heet hebben. Zowel de kust als de eilanden Rügen en Hiddensee hebben een heerlijk klimaat voor een actieve vakantie. Het heuvelachtige landschap van het binnenland en de unieke stranden met zijn krijtrotsen zorgen voor de nodige afwisseling. En het zonnetje pakken direct aan zee doe je het best in zo’n geweldige 2-persoons rieten strandstoel of op een van de romantische ‘Seebrücke’ boven het zeewater.

Bekijk onze wandelvakanties Rügen

 

Bron klimaatinformatie: meteoblue.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?