Drie Bijzondere Festivals in Thailand

Thailand is het land van de meest bijzondere festivals. Soms lijkt het alsof er voor alles een reden is om wat te vieren. En wie kan dat nou erg vinden? Als het je lukt plan je reis dan zo dat je een van de festivals kunt meemaken. Een buitengewone ervaring waarbij je volop mee mag doen.

Loy Krathong: festival van het licht.
Het festival van het licht, wordt door heel Thailand gevierd. Het festival betekent letterlijk ‘drijvende mandjes’. Deze zijn van origine gemaakt van bananenbladeren waarin een lotusbloem en een kaars zit. De mandjes worden op het water gelegd: een sprookjesachtig gezicht. Naast de mandjes worden wensballonnen de lucht in gelaten. Voor de Thai een manier om het ongeluk te laten weg zweven. Een moment om een wens te doen en een nieuwe start te maken.
Loy Krathong wordt gehouden bij volle maan in de 12e maand van de Thaise maankalender, voor ons doorgaans in november. Wil je weten waar je moet zijn kijk dan op Thaizer voor ‘the best places to be’.

1445-Thailand-Candle-festiv

Thailand Candle Festival / bron rsvlts.com

Dit filmpje van Merel Oenema geeft de intieme sfeer van het festival weer.

Songkran Water Festival: Thais Nieuwjaar
Aan een waterpistool heb je niet genoeg, het gaat om emmers water maar vooral heel veel lol. De Thai vieren het nieuwe jaar drie dagen lang uitbundig. Naast de watergevechten worden er ook dieren (vissen en vogels) vrij gelaten om je karma positief te beïnvloeden. Verder zijn er optochten met praalwagens in de grotere plaatsen. Een onderdeel van de traditie is dat de Thai terug keren naar hun geboortegrond en daar (een deel) van de festiviteiten mee maken. Op die manier danken zij hun (voor-)ouders voor weer een nieuw jaar.
Je kunt Songkran bijna niet missen als je in Thailand bent. Bereid je voor (je wordt nat) en doe mee!

Kijk voor een informatie en een terugblik op de Songkran-website en lees dan ook even de ‘survival guide for visitors…’ die je op elke festival kunt betrekken.

songkran-2

Songkran Festival Thailand / www.telegraph.co.uk

songkran-3

Songkran Festival Thailand / blogs.ft.com

songkran

Songkran Festival Thailand / www.leveragere.com

Visakha Bucha Day: Buddha festival
Op één dag komen drie belangrijke momenten uit het leven van Buddha samen. Zijn geboorte, zijn verlichting op 35 jarige leeftijd en zijn dood 45 jaar later. Op deze dag bezoeken de Thaise boeddhisten hun tempel voor boetedoening en nieuwe goede daden te verrichten b.v. door het steunen van de boeddhistische monniken. De monniken zijn dan ook prominent aanwezig op straat en ontvangen allerlei giften te midden van parades en muziek.
Het festival is een nationale feestdag in heel Thailand en wordt gevierd bij volle maan in de 6e maand van de Thaise maankalender, voor ons doorgaans in mei of juni.

Meer info over de achtergrond van dit festival hier.

 

www.ibtimes.co.uk

Visakha Bucha Day: Buddha festival / www.ibtimes.co.uk

www.dailymail.co.uk

Visakha Bucha Day: Buddha festival / www.dailymail.co.uk

www.thaihappytaxi.com

Visakha Bucha Day: Buddha festival / www.thaihappytaxi.com

 

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?