Doe je de stadswandeling door Gent overdag of ’s avonds? Allebei natuurlijk.

Gent (foto Miez Peek)

Gent stond al een tijd op mijn lijstje om te ontdekken of deze Belgische stad thuis hoort in het rijtje met Antwerpen en Brugge. Het is een tip van het plaatselijke toeristenbureau om minstens 2x door de stad te lopen. Eind mei bezocht ik de stad en maakte zowel overdag als ’s avonds een wandeling langs de hoogtepunten. Dat bleek een juiste keuze te zijn. Bekijk overdag de details van de prachtige panden en gebruik de avond om de intieme sfeer langs het water te proeven.

Bijdrage van Mies Peek

Bovenop de St. Michielsbrug (foto Miez Peek)

Leuke weet is dat Gent de hoogste terrassendichtheid van België heeft dus was het niet moeilijk een brug te slaan tussen mijn middag- en avondwandeling. Je kunt kiezen voor de gezellig drukke (en duurdere) terrassen langs de Korenlei en de burcht Gravensteen of ga op zoek naar een verborgen terrastuin door simpelweg op de borden aan de straat te letten. Wist je trouwens dat men hier Ghent schrijft en ‘Hent’ zegt?

Overdag bracht de stadswandeling me langs de St. Baafskathedraal, het Belfort (te beklimmen) en de verschillende pleinen. ’s Avonds komt de romantiek van de St Michielsbrug en de Korenlei helemaal naar voren. Ik ben voorzichtig met vergelijken maar Gent doet niet onder voor Brugge of Antwerpen. Het is er rustiger en de sfeer meer ontspannen wat onder andere terug komt in de prijzen en de hartelijkheid in de horeca.

De torens van burcht Gravensteen (links) en de St Baafs kathedraal (foto Miez Peek)

Visit Gent heeft een stadswandeling voor overdag en een lichtenwandeling voor ’s avonds beschreven. Uiteraard vind je meer informatie op de site. Zelf overnachtte ik in een buitenwijk van Gent en kwam vandaar makkelijk met het uitgebreide openbaar vervoer in het centrum.

De Korenlei is verzamelplek voor jong en oud als de avond valt (foto Miez Peek)

Op zoek naar verborgen terrassen… (foto Miez Peek)

Visit Gent heeft een stadswandeling voor overdag en een lichtenwandeling voor ’s avonds beschreven. Uiteraard vind je meer informatie op de site.

Foto’s en verslag door Miez Peek

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?