Deze wereldplek doe je varend, fietsend, of gewoon allebei

Het unieke landschap van het Karstgebergte in het zuiden van China heeft een waanzinnige aantrekkingskracht op actieve reizigers uit de hele wereld. Het mooie is dat het landschap zich uitstekend leent om het zowel met de fiets als over de rivier de Li te ontdekken. Je hoeft niet te kiezen, want als je even genoeg hebt van de fiets dan laat je je met fiets en al via een houtvlot de rivier afzakken. En dan heb je mooi je handen vrij om de mooiste foto’s te maken van dit unieke gebergte dat sinds 2007 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dit artikel is geïnspireerd door Buca en Janna, beiden delen actief hun reiservaringen op Bestemminginbeeld. Hieronder een paar van hun foto’s en ervaringen.

Voor een leuk arrangement vanuit de plaats Yangshuo kijk je op: www.chinaonline.nl

>> Titelfoto: Burca ( bestemminginbeeld )

china-fietsen-3

‘Wat heel leuk is, is een stuk fietsen, dan verder met een soort vlot, fiets gaat mee en vanaf de aanlegplaats kan je weer verder fietsen. Het varen over de Li gaat door het karstgebergte  met verschillende stroomversnellingen’. Foto en ervaring Burca ( Bestemminginbeeld )

varen-over-li

Er kan regelmatig een tropische regenbui op je hoofd vallen, zoals ten tijde van de foto, maar dat is ook wel verfrissend en mag de pret niet drukken. Foto en ervaring Janna ( Bestemminginbeeld )

karstgebergte

Langs de rivier en het Karstgebergte kom je in kleine authentieke dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Hier maakte ik een foto-stop op zo’n fietstocht – even stilstaan om deze bergjes te bewonderen. Foto en ervaring Janna ( Bestemminginbeeld )

fietsen-china-3

Je fietst er over het platteland, langs dorpjes, door een idyllische omgeving waar de boeren aan het werk zijn. Tussen deze hoge vreemde bergen heen fietsen is heel bijzonder! Foto en ervaring Janna ( Bestemminginbeeld )

china-fietsen-2

Romantiek ten top op de rivier de Li door het Karstgebergte. Foto Burca ( Bestemminginbeeld )

li-china

Fietsen langs de rivier met op de achtergrond de karakteristieke bergen is heel bijzonder. Foto Burca ( Bestemminginbeeld )

landschap-fietsen-china

De boerenbevolking op het platteland in het Karstgebergte. Foto Burca ( Bestemminginbeeld )

Een leuk arrangement vanuit de plaats Yangshuo vind je op: www.chinaonline.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?