De Ahornweg, hoeveel uitzichtpunten wil je hebben?

Liefst 5 uitkijktorens kom je tegen op de Ahornweg in het Osnabrücker Land. Dan moet er echt wel wat te zien zijn. En dat is nog niet alles want er zijn nog veel meer uitzichtspunten tijdens de route over de kammen van het Wiehengebirge en het Teutoburger Wald.

ahornweg_4_verlauf-osl_ahornweg

Hier de Ahornweg op de kaart. Zoals je ziet net ten zuiden van Osnabrück.

wiehengebirge-falkoberdorf-at-german-wikipedia

Het Wiehengebergte met de verschillende toppen. ( Foto Wikimedia )

UNESCO geopark. Wie op de kaart kijkt denkt niet meteen aan het Osnabrücker Land als mekka voor natuurliefhebbers. Toch maakt deze streek deel uit van het wereldwijde UNESCO Geoparken netwerk dat bijzondere landschappelijke en geologische gebieden een beschermde status geeft. De erosie van de miljoenen jaren geleden omhoog gedrukte zeebodem is daar de voornaamste reden van. Een veelzijdig en avontuurlijke wandelgebied is de beloning.

nikater-wikimedia

Af en toe kom je zomaar een wilduitkijkpost tegen om wild te spotten

Wandelpareltje. De 104km lange Ahornsweg is het wandelpareltje van het Osnabrücker Land. Het brengt je langs de vele uitzichtpunten vanaf rotspartijen of in torens hoog boven de bossen uit. TERRA.vita is de naam van het Geopark waar je in wandelt met o.a. beroemde plekken als de Hermannsturm op de 331m hoge Dörenberg en het ‘deftige’ Bad Iburg. In de laatste plaats komt de Ahornweg in twee lussen bij elkaar. Zo kun je bv. 2 weekenden kiezen om de volledige route te lopen.

melle

Karakteristieke stadjes maken de route extra interessant. ( Op de foto het stadje Melle, Wikimedia )

Herfst en Lente. De herfst en de lente zijn de mooiste periode voor een wandeling in het Osnabrücker Land. De boomtoppen zijn een genot in de herfst terwijl je in de lente juist laag bij de grond moet kijken als deze bedekt is met een enorme kleurenpracht aan bloemen zoals de bosanemonen. In de omgeving staan dan duizenden kersenbomen in bloei, goed timen dus…

bad-iburg1-1

Zowel herfst als lente geven het landschap een romantisch karakter ( Op de foto Bad Iburg )

Kijk voor meer informatie over de Ahornweg op de site van Geheim over de grens. Ze hebben ook een speciaal arrangement om al het mooist van het Osnabrücker Land te ervaren.

Teutoburgerwald

Uitzicht over tetoburger Wald vanaf een van de vele uitzichttorens. (foto: Zefram, Wikimedia)

 

Aanbieding 7-daags Wandelarrangement Ahornweg >

Meer info en downloaden GPS Ahornweg >

Gratis flyer met kaart en 6 etappes over de Ahornweg >

GODG-Logo-small

 

untitled-1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?