De Ahornweg, hoeveel uitzichtpunten wil je hebben?

Op de Ahornweg in het Osnabrücker Land kom je maar liefst vijf uitkijktorens tegen. Dan moet er wel echt wat te zien zijn. En dat is nog niet alles, want er zijn nog veel meer uitzichtpunten tijdens de route over de kammen van het Wiehengebirge en het Teutoburger Wald.

ahornweg_4_verlauf-osl_ahornweg

Hier de Ahornweg op de kaart. Zoals je ziet net ten zuiden van Osnabrück.

wiehengebirge-falkoberdorf-at-german-wikipedia

Het Wiehengebergte met de verschillende toppen. ( Foto Wikimedia )

UNESCO geopark. Wie op de kaart kijkt denkt niet meteen aan het Osnabrücker Land als mekka voor natuurliefhebbers. Toch maakt deze streek deel uit van het wereldwijde UNESCO Geoparken netwerk dat bijzondere landschappelijke en geologische gebieden een beschermde status geeft. De erosie van de miljoenen jaren geleden omhoog gedrukte zeebodem is daar de voornaamste reden van. Een veelzijdig en avontuurlijk wandelgebied is de beloning.

nikater-wikimedia

Af en toe kom je zomaar een wilduitkijkpost tegen om wild te spotten

Wandelpareltje. De 104 km lange Ahornweg is het wandelpareltje van het Osnabrücker Land. Het brengt je langs de vele uitzichtpunten vanaf rotspartijen of torens die hoog boven de bossen uitkomen. TERRA.vita is de naam van het Geopark waar je in wandelt met o.a. beroemde plekken zoals de Hermannsturm op de 331 meter hoge Dörenberg en het ‘deftige’ Bad Iburg. In de laatste plaats komt de Ahornweg in twee lussen bij elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld twee weekenden kiezen om de volledige route te lopen.

melle

Karakteristieke stadjes maken de route extra interessant. ( Op de foto het stadje Melle, Wikimedia )

Herfst en Lente. De herfst en de lente zijn de mooiste periodes voor een wandeling in het Osnabrücker Land. De boomtoppen zijn een genot in de herfst terwijl je in de lente juist laag bij de grond moet kijken als deze bedekt is met een enorme kleurenpracht aan bloemen zoals de bosanemonen. In de omgeving staan dan duizenden kersenbomen in bloei, goed timen dus…

bad-iburg1-1

Zowel herfst als lente geven het landschap een romantisch karakter ( Op de foto Bad Iburg )

Indrukwekkend Boomkroonpad. Deze nieuwste bezienswaardigheid uit 2018 vind je in de plaats Bad Iburg. Over het 600m lange pad loop je op een hoogte tot wel 26m van het ene uitkijkplatform naar het andere tussen de kruinen van de bomen. Vanuit de uitzichtplatforms heb je de mooiste vergezichten over het omringende landschap kasteel Iburg en het Teutoburger Woud. Meer over het Boomkroonpad

Het Boomkroonpad uit 2018 in Bad Iburg heeft een lengte van 600m en een hoogte tot 26m. Meer over Boomkroonpad

Teutoburgerwald

Uitzicht over Teutoburger Wald vanaf een van de vele uitzichttorens. (foto: Zefram, Wikimedia)

 

Kijk voor meer informatie over de Ahornweg op de site van Geheim over de grens.

GODG-Logo-small

 

untitled-1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?