De magie van ‘Sherwood Forest’ met zijn 1000 jaar oude eik van Robin Hood

Foto: Nilfanion, Flickr

De leeftijd van de Grote Eik van Sherwood (Engels: Major Oak) wordt geschat tussen de 800 à 1000 jaar. Volgens sommige wetenschappers is de enorme omvang te verklaren door het vergroeien van meerdere kleine eikenstammen honderden jaren geleden. Volgens de overlevering was de boom het hoofdkwartier van Robin Hood. Hierdoor is hij een trekpleister voor bezoekers en toeristen. De boomtakken worden ondersteund, zodat ze niet bezwijken onder hun gewicht.

Tegenwoordig is het bos een magische bestemming voor iedereen die wil genieten van dit prachtige oude bos en de diverse flora en fauna die hier leeft. Het is natuurlijk ook de thuisbasis van de blijvende legende van Robin Hood. Eeuwenlang bebost en ooit onderdeel geweest van een uitgestrekt koninklijk jachtgebied, is Sherwood een unieke plek om te bezoeken, met honderden oude eiken die hier al meer dan 500 jaar staan, waaronder de legendarische Major Oak.

Foto: Javier Carro, Wikimedia

Sherwood Forest roept al eeuwenlang visioenen op van zijn beroemdste bewoner: Robin Hood. In het hart van Sherwood’s legende verdedigen Robin en zijn vrolijke mannen de rechten van de armen, houden ze de wet voor de gek en verbergen ze zich tussen de beroemde eiken van het bos – een legende die zich sinds de late middeleeuwen voortdurend heeft aangepast, maar altijd heeft standgehouden. Tales of Robin Hood en zijn heroïsche daden brengen nog steeds een vleugje magie in de bossen waar hij zou hebben rondgezworven. Misschien doet hij dat nog steeds… Ga voor meer informatie over wandelen en fietsen in Sherwood Forest naar: visitsherwood.co.uk

Meer wandel- en fietsinspiratie over Engeland op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?