Over het ‘Pad van de Goden’ langs de Italiaanse Amalfikust

Foto: Benson Kua

De kust van Amalfi is misschien wel de meest spectaculaire van Italië. Door de grilligheid en de steile rotsen niet direct een wandelgebied zou je zo denken. Maar de eeuwenoude paden die de bewoners van dorp naar dorp brachten liggen er nog steeds. Daaronder het ‘pad van God’ dat je het beste van Amalfi laat zien.

path-of-the-gods-hike-amalfi-8

Foto: neverendingvoyage.com

Pittig maar dat is het meer dan waard
Wat een lekker idee dat je aan het eind van je wandeltocht kunt nagenieten in een van de schilderachtige dorpen met de zee die je al die tijd van bovenaf hebt gezien aan je voeten. Voordat je zover bent heb je pittige stukken moeten klimmen via steenpaden of een lange trap. Dat kan in dit gebied ook niet anders. Maar met al die uitzichten en het besef dat hier al eeuwen mensen lopen kom je daar snel overheen. Hoe zouden ze dat met hun ezels gedaan hebben destijds? Wegen waren er niet. Vervoer ging over zee of, met de landbouwgrond op de hogere delen, via de paden waar je over komt te lopen.

path-of-the-gods-trevor-morrow-travel

Foto: trevormorrowtravel.com

The Path of the Gods
‘Een van de mooiste kustwandelingen op aarde…’. The Path of the Gods heeft niet voor niets zo’n grootse naam. Hoog boven de Middellandse zee met continue zicht op de geweldige kustlijn van en het eiland Capri in de verte. Het plein van Bomerano is het officiële startpunt van het pad dus kun je de dag met een goede kop koffie beginnen. Daarna kom je al snel langs grotten en kliffen en rijgen de panorama’s zich aan een. Nadat je het hoogste punt van het Sorrento schiereiland hebt bereikt en de baai van Napels hebt begroet kom je in een deel dat ook nu nog wordt gebruikt door herders en boeren. Dat is o.a. zichtbaar aan de olijfboomgaarden en citrusvruchten achter de stenen muurtjes. Vlak voor eindpunt Nocello klim je o.a. via een lange trap nog zo’n 200m omhoog.

amalfi

Uitzicht op Amalfi, waarboven The Path of Gods loopt. Foto: hikeratheart.com

Ga voor meer informatie naar: ciaotutti.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?