Ga je mee voor een Wandelweek in onbekend Portugal eind februari?

Portugal,-Cascais,-foto-Robiweber

Onlangs kwamen we in contact met de ervaren wandelgids Palmira die ons wees op de onbekende natuurgebieden ten westen van Lissabon. Een uitgesproken wandelregio met een gevarieerd landschap in een beschermd natuurpark van bergen, bossen, duinen en stranden. En dat in combinatie met leuke authentieke stadjes als de klassieke badplaats Cascais of het koninklijke Sintra met haar vele paleizen en wonderlijke kasteel. We zijn van plan om een groepsreis naar dit onbekende stukje Portugal te organiseren ergens in de tweede helft van februari. Extra mooi omdat de natuur ons dan verwent met de amandelbloesem die dan bloeit.

Dalmater (859x335)

De Atlantische oceaan laat haar sporen na aan de kust van het Parque Natural de Sintra-Cascais. In het binnenland zorgen de eucalyptusbossen voor een liefelijker landschap. (foto links door Dalmater, flickr, foto rechts door Joao Santos, flickr)

Parque Natural Sintra – Cascais
Dit uitgestrekte natuurpark ligt aan de Atlantische Oceaan en combineert een heuvelachtig binnenland met een hoog duinlandschap onderbroken door ruige kliffen aan de kust. Dat laatste is vooral het geval waar de bergketen Serra da Sintra de kust raakt. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een kleine 15.000 hectare groot. De Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Het is een bosrijke natuurpark waar o.a. ceders en de geurende eucalypthus groeien. Het zachte klimaat trok de oude adel en koningshuizen naar dit gebied die er paleizen en prachtige tuinen lieten bouwen. Mede daardoor is ook de wijntraditie ontstaan, naast fruitteelt een belangrijke inkomstenbron met name in de noordkant van het natuurpark.

Paulo Valdivieso (1024x472)

Het wonderlijke Palacio de Pena bij Sintra. (foto Paulo Valdivieso, flickr)

Het idee voor een groepsreis
We hebben het idee om een 7- of 8-daags wandelarrangement te organiseren waarbij we door Palmira begeleide wandeldagen combineren met dagen waarop je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Palmira is een ervaren Nederlandse wandelgids die de regio op haar duimpje kent. Bij voldoende belangstelling gaan we samen met haar aan de slag om een top-wandelweek te organiseren. Daarbij mag een dag naar de Portugeze hoofdstad Lissabon niet ontbreken.

IMG-20171015-WA0008

Je gids Palmira, die de regio op haar duimpje kent.

Heb je interesse? Laat het dan weten via het (vrijblijvende) interesse formulier onderaan deze pagina.

> Titelfoto: Robiweber, Pixabay

Sergei Gussev (1024x525)

Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland. (foto Sergei Gussev)

hl_1001 (1024x683)

Het kleurrijke Sintra, eeuwenlang centrum voor de Portugese adel en koningshuizen. (foto: hl1001, flickr)

Ja, dat lijkt me wel een leuk idee, zo’n wandelweek Portugal eind februari

Dit formulier vrijblijvend invullen en verzenden. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?