BBQ-en op zijn Saarlands zonder zwart geblakerd vlees

Wat een simpel idee. De zgn ‘Schwenker’, een zwevend rooster boven het vuur. Tijdens het bbq-en kun je het rooster heen en weer bewegen, waardoor de kans op zwart blakeren van het vlees wordt voorkomen. Een techniek die ze in Saarland al sinds mensenheugenis hanteren. Het rooster hangt aan een ketting die op hoogte verstelbaar is binnen een driepoot. Door de Frans-Duitse geschiedenis van Saarland kennen ze een uitgesproken culinaire keuken. Waardoor je in deze uitgesproken wandel- en fietsregio graag verrast wordt.

Ga voor culinaire tips uit wandel- en fietsregio Saarland naar: toerisme-saarland.nl

Wil je zelf zo’n Schwenker in de tuin kijk dan o.a. op: buitengewoon-koken.nl

driepoot-Schwenker

Wil je zelf zo’n Schwenker in de tuin kijk dan o.a. op: buitengewoon-koken.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?