Avontuurlijk wandelen in de Beierse Jura, in een decor van rotsen en grotten

De stenen stad, foto: Michael Sommer.

Het ruige landschap van de Beierse Jura is miljoenen jaren geleden ontstaan vanuit een verdwenen oceaan. Wat het water achterliet zie je nu in het imponerende landschap. Zo hebben het water en de tijd in de vele miljoenen jaren hun sporen achtergelaten en zijn fascinerende rotsformaties uit oude riffen gevormd. De stenen stad, het rotsenlabyrint van Sackdilling en de Königsteiner Steinberge zijn indrukwekkende decors van torenhoge rotspilaren en -wanden. Er groeien talrijke soorten orchideeën in de schaduwrijke rotsachtige met mos bekleedde bossen, en de vele grotten die je tegenkomt maken hier je wandelavontuur compleet.

Het meest bekend is de rondwandeling langs de grotten van de Erzweg. De route verbindt meer dan 30 grotten met elkaar over een afstand van ongeveer 13 kilometer. Achter elke bocht word je weer verrast door het gekartelde Karst-landschap en steeds weer kom je langs verschillende grotten. Soms leidt de route je door grotten of loop je onder stenen rotsbogen door. Neem een zaklantaarn mee als je de grotten onderweg wilt verkennen. Deze zgn ‘grote muur trail’ is een uitdagende wandeling waarvoor je minimaal 6 uur moet uittrekken. Maar dan heb je ook volop avontuur en sensatie.

Je kunt in het gebied meerdere rots- en grotwandelingen maken, waarvan de meeste rondlopen. Je kunt gratis kaarten en brochures bestellen of onderstaand arrangement boeken op de site van: amberg-sulzbacher-land.de

5-daags wandelarrangement Beierse Jura, met 3 wandeldagen over de Erzweg v.a. 225,-

 

Zomers geven de grotten je welkome verkoeling, foto: Stefan-Gruber

En in de winter geeft het extra romantiek, foto: Clemens Zahn

5-daags wandelarrangement Beierse Jura, met 3 wandeldagen over de Erzweg v.a. 225,-

 

VRAAG DE GRATIS ROUTEKAART AAN

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?