Authentiek overnachten op Madeira

Wandelen of rondreizen op Madeira is sowieso een geweldige ervaring. Nog mooier wordt het als je voor je overnachtingen kiest voor een originele Quinta. Weelderige tuinen omgeven door rust geven je snel een ‘thuisgevoel’ in de voormalige landhuizen op Madeira. Gelegen op droomlocaties verspreid over het eiland zijn de Quinta’s op het eiland een heerlijk plek om te verblijven.

In een gemoedelijke ‘Quinta’ beleef je een stuk authentiek Madeira. Er zijn Quinta’s waarbij je een slaapkamer in het woonhuis huurt met een aparte eet- en zitkamer. Het kan ook zijn dat je een losstaand huisje huurt. In beide gevallen met een prachtige (internationale) tuin waar je heerlijk kunt vertoeven. Quinta’s zijn er voor ieders budget, van zeer luxe met spa’s en talrijke faciliteiten tot eenvoudige accommodaties die vergelijkbaar zijn met onze Bed & Breakfast. Sommige hebben een zwembad. Er worden doorgaans activiteiten georganiseerd.

Historisch, gastronomie en natuur
Het concept ‘Quinta’ draait eigenlijk om drie peilers: het is een historisch gebouw met aandacht voor gastronomie en de natuur. Deze oude gebouwen ademen nog de sfeer van de Aristocratie, met Engelse invloeden. Ieder huis heeft een eigen verhaal. Laat je tijdens je verblijf verrassen door de lokale keuken met producten uit eigen tuin of wijngaard.
De locatie van de oude ‘familiekasteeltjes’ was gezien de status van groot belang. Veel Quinta’s zijn daarom schitterend gelegen met vergezichten over dal of zee waar je vanaf de veranda van kunt genieten.

Mireille Velthuis zocht voor Ecktiv aantal typische Quinta’s uit.

Quinta das Vinhas

Quinta das Vinhas in Caletta

Quinta das Vinhas
Nabij het kustplaatsje Calhetta, in het stille zuidwesten van Madeira ligt Quinta das Vinhas tussen de wijngaarden met uitzicht op zee. Ooit was dit het zomer verblijf van de eigenaren, maar sinds 1997 is het een kleinschalig hotel. Maak kennis met de eeuwenoude wijnbouw, door eventueel zelf de handen uit de mouwen te steken en vanzelfsprekend zelf te proeven. Een echt landhuis met zwembad en Calhetta zelf heeft een klein maar aangenaam zandstrand. Quinta das Vinhas is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het hart van Madeira.

Zie hier voor de website van Quinta das Vinhas.

casadasvideiras quinta

Casa das Videiras in Seixal

Bed en Breakfast ‘Casa das Videiras’.
Aan de westelijke noordkust in het avontuurlijk gelegen dorp Seixal ligt een authentiek 19e eeuws landhuis in Madeira stijl. Het heeft slechts drie slaapkamers, je bent verzekerd van persoonlijke zorg. De inrichting van het huis is een mix van typisch Portugees en spullen die door de eigenaar zijn meegenomen van verschillende reizen over de wereld. Een mini-museum van een ware globetrotter.
In Seixal begeef je je tussen de dorpsbewoners. Er zijn tal van wandelmogelijkheden in de buurt waaronder de Ribeira de Janela. Zwemmen kan o.a. in de natuurbaden van Porto Moniz.

De website van Casa das Vibeiras vind je hier, echt sfeer proeven doe je met deze video

Quinta-Da-Cova-Do-Milho

Quinta da Vova do Milho

Quinta Da Cova Do Milho
In de bergen van oost Madeira ligt de sfeervolle Quinta Da Cova Do Milho. Het is niet al te groot en biedt uitzicht over de bergen van Santo da Serra. Iets verderop aan de kust vind je het ruige schiereiland Ponta da Sao Lourenco. Het nabij gelegen Machico biedt een zandstrand, direct aan het grote plein van het dorp. Quinta Da Cova Do Milho ligt midden in de bloemenweelde van het eiland en biedt diverse activiteiten, waaronder wandelen.

Zie hier voor de website.

Collage-Quinta-da-Penha-de-

Quinta da Penha de Franca

Quinta’s rond Funchal
Ook rondom de hoofdstad Funchal zijn diverse karakteristieke Quinta’s te vinden. De meeste liggen wat hoger o.a. in Monte, het boven Funchal gelegen tuindorp. Op ca. vijftien minuten wandelen van het centrum van Funchal ligt Quinta da Penha de Franca (Mar). Deze Quinta bestaat uit twee delen: je kunt overnachten met uitzicht vanaf een heuvel of dicht bij zee. Voor een authentieke sfeer ga je naar het originele landhuis Quinta da Penha de França op de heuvel. Zie de website.

Dit artikel is een bijdrage van Mireille Velthuis.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?