Sneeuwschoen Groepswandel Vakantie Steiermark

8-daagse volledig verzorgde Sneeuwschoen Groepswandelvakantie, inclusief treinreis, in Steiermark vanuit 3-sterren Wellness hotel

Vanaf €1755,-

  • Oostenrijk
  • januari - februari
  • Wandelvakantie
  • Groepsreis
  • 7 nachten
  • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse volledig verzorgde Sneeuwschoen Groepswandelvakantie, inclusief treinreis, in Steiermark vanuit 3-sterren Wellness hotel

Deze Sneeuwschoen Groepswandelvakantie vindt plaats in een bijzonder karstlandschap vanuit een hoog gelegen bergplateau met weidse uitzichten op dalen en ruige kalkrotsen. De Tauplitzalm is een nog vrij onontdekt gebied en daarmee een buitenkans voor een gevarieerde vakantieweek rond idyllische bergmeertjes en ongerepte romantische dalen. Naast je vaste Nederlandse gids is er ook een extra tocht gepland met een lokale ‘berggids’ en een transfer met de sneeuwscooter of pistebully. En dat alles vanuit een hotel met zicht op het bergpanorama en voorzien van sauna’s en een zwembad. Cheffin Erika serveert persoonlijk uitstekende maaltijden in het riante en comfortabele familiehotel Kirchenwirt.

Prijs | € 1755,-

  • Prijs per persoon op basis van volpension plus, in een 2-persoonskamer, inclusief treinreis
  • zondag 28 januari 2024, niveau ** | € 1755,- (deze reis/datum is 1 dag korter) Gegarandeerd vertrek (nog 6 plekken vrij)
  • Meerprijs voor een 1-persoonskamer € 200,-
  • Korting eigen vervoer € 185,-
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

  • Treinreis met keuze uit twee opgegeven vertrekplaatsen (gereserveerde plaatsen)
  • Hotel en logies (tweepersoonskamer met douche en toilet)
  • Volpension: ontbijt, lunchpakket met thee en diner met 4 gangen keuzemenu
  • Gebruik sneeuwschoenen en stokken
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Vervoer ter plaatse (indien noodzakelijk voor het wandelprogramma)

Niet inbegrepen:

  • Verzekeringen
  • Drankjes
  • Verdere uitgaven van persoonlijke aard
  • Facultatief gebruik van kabelbanen, afhankelijk van weersomstandigheden (€ 30,- à € 60,-)

Omschrijving Sneeuwschoen Groepswandelvakantie Steiermark

Met sneeuwschoen wandelen kom je op plekken waar andere wintersporters alleen maar van kunnen dromen. Het is bij uitstek geschikt om met een groep te doen. Het is tevens de minst blessuregevoelige manier om te genieten van een stille ongerepte witte wereld om je heen. Met de hulp en tips van je gids zul je het in no-time door hebben. Als je gewend bent om regelmatig te wandelen is een goede basisconditie genoeg om een weekje mee te gaan. Let wel op de verschillende categorieën voordat je je reis hieronder uitkiest.

De deelnemersgroep bestaat veelal uit actieve veertigers tot senioren, met belangstelling voor natuur, bergen en een ontspannen huiselijke sfeer. Wij wandelen in kleine groepen, met minimaal zeven en maximaal vijftien wandelaars per winter-wandelgids.

Unieke kenmerken van deze reis:

  • Weidse uitzichten, lieflijke bergmeertjes en grillige kalkbergen
  • Verblijf in riant familiehotel op autovrij bergplateau (1.650m)
  • Sauna en zwembad met panoramisch bergzicht
  • Gevarieerde wandelingen door wisselende landschappen
  • Transfer met bus en sneeuwscooter of pistebully
  • Enthousiaste en gekwalificeerde wintergids (Nederlands sprekend)
  • Keuze om één dag een meer inspannende wandeling met een lokale gids te maken
  • Keuze uit wandelweken, gecategoriseerd in inspanningsniveau: ontspannen of actief

Uitleg inspanningsniveaus:

* | Een ontspannen en lichte wandelweek: we wandelen circa 4 wandeluren per dag met meerdere pauzes in een rustig tempo over glooiend terrein met geprepareerde paden en af en toe steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde bevroren stukken: ca. 300 – 500 meter stijgen en / of dalen en een afstand van 7 – 12 km.
** | Een actieve en gemiddeld inspannende wandelweek: we wandelen circa 5  wandeluren per dag met enkele pauzes in een gemiddeld tempo door heuvelachtig terrein met geprepareerde paden en regelmatig steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde bevroren stukken: ca. 500 – 750 meter stijgen en / of  dalen en een afstand van 10 – 15 km.
*** | Een sportieve en zwaardere wandelweek: we wandelen circa 6 wandeluren per dag in een vlot tempo met een lunchpauze door bergachtig terrein met veelal steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde bevroren stukken en zelden geprepareerde paden: tot 900 meter stijgen en / of  dalen en een afstand van rond 15 km.

De Tauplitzalm ligt op een autovrije hoogvlakte met zes pittoreske meertjes, ingebed tussen het ruige kalkgebergte. Geografisch ligt het midden in Oostenrijk met het laagste punt op 1.550 m en het hoogste op 2.180 m. De alm bevindt zich in het Steirische Salzkammergut net over de grens van de toeristische trekpleister Salzburgerland in de provincie Steiermark (Stiermarken). Het is een relatief onbekende bestemming, een goed bewaard geheim aan de westelijke rand van het beschermde natuurgebied ‘Totes Gebirge’.

Het gebergte wordt gekarakteriseerd door een afwisselend karstlandschap met glooiende hoogvlaktes en grillige rotsen. Typisch zijn de ondergrondse rivieren en grotten. Het natuurgebied is beschermd vanwege het bijzondere, waterdoorlatende stenen maanlandschap met unieke flora en fauna. Regelmatig zien we op de ‘Tauplitzalm’ hoe in water opgelost kalksteen zinkgaten ofwel verdwijngaten heeft gevormd, de zogenaamde ‘Dolines’. Bizar zijn ook de vele bergmeren die juist ontstaan door water ondoorlatend gesteente.

Onze wandelingen geven een goede indruk van de bijzondere omgeving en ligging van de Tauplitzalm. Wij lopen over de karsthoogvlakte, langs almen en meertjes, de hellingen van de geleidelijk aan stijl oprijzende ruige rotspieken en over ongerepte paden door het bos in het brede dal. Ons wandelgebied ligt op een hoogte van 800 tot 2.180m en biedt veel afwisseling.

De huisberg Grimming is vanuit het hotel goed te zien en is met mythen omgeven. Ook de hoogste berg in de Steiermark, de ‘Dachstein’ is goed te zien. Er is een klein, rustig skigebied met enkele liften en een langlaufloipe. Heinrich Harrer, de befaamde bergbeklimmer en auteur (Zeven jaar in Tibet) heeft in zijn jonge jaren de Grazer Alpenvereinshütte gerund.

Programma Sneeuwschoen Groepswandelvakantie Steiermark

Veelal starten wij vanuit het hotel door het typerende karstlandschap. Bijvoorbeeld met een ontspannen rondwandeling over de zuidwestelijke hoogvlakte met zijn pittoreske meertjes of over de zuidoostelijke hoogvlakte naar het uitzichtpunt op de Steirersee. De route rond de Steirer- en Schwarzensee brengt ons rond en soms over de wit besneeuwde meren en langs grillige kalkrotsen die in schril contrast met elkaar staan. Ook hier zien wij de typerende vegetatie in een waterarm karstgebied rond de alpine boomgrens. Een ander bijzonder karstfenomeen is de karstbron en de prachtige waterval in het dal van de Grimmingbach. Om daar te komen gebruiken wij de stoeltjeslift naar het dal richting het dorp Tauplitz. De hoogste top, de Lawinenstein is een must vanwege het panoramische uitzicht en eenvoudig te bereiken met een kleine gondel.

Regelmatig hebben we zicht op de berg Sturzhahn, soms van dichtbij of in de verte. Met zijn imposant steile rotswand, die de berg de betekenisvolle naam heeft gegeven is hij kenmerkend voor de alm en de architectuur van het kerkje naast ons hotel. Een heel andere wandeling door het Salzatal begint met een steile afdaling vanuit het Ödertörl naar het hier nog smalle dal. Naarmate we verder afdalen wordt het dal breder en lieflijker. Ook kunnen we een bezoek brengen aan Bad Mitterndorf, dat in een door gletsjers gevormd wijd dal ligt. We lopen over bospaadjes en gebruiken de skibus om er te komen.

De reisleider laat je kennismaken met de bijzondere ligging en omgeving van de Tauplitzalm. Hij/zij bouwt het weekprogramma zorgvuldig op, met een rustige inloopdag. Veelal start de wandeling direct bij het hotel, maar soms gebruiken wij openbaar vervoer, taxibusjes of kabelbanen om naar het beginpunt van een wandeling te komen. Tijdens de lunchpauze kunnen we ons enkele keren laten verwennen met lokale specialiteiten. We houden pauze onder het genot van ons lunchpakket op een zonnige of beschutte plek in de natuur of bij een in de winter ongebruikte hut.

Voor deelnemers staat het vrij om gedurende de week een dag op een andere manier te genieten van de vakantie, met panoramisch uitzicht te badderen in de wellness van het hotel, of een bezoek aan een dorp in het dal. De reisleiding adviseert graag bij de invulling.

Het bijzonder mooi gelegen wandel- en sporthotel Kirchenwirt met zijn gastvrije sfeer is in de zomer van 2018 compleet gemoderniseerd. Het hotel straalt een gemoedelijke en eigentijdse sfeer uit met moderne inrichting, doorgaans van hout. Het is er goed toeven. De gast voelt zich welkom door de rust, het comfort en de informele bediening. De gastvrije familie Reischl runt het hotel met persoonlijke betrokkenheid en serveert uitstekende lokale en internationale gerechten.

De Kirchenwirt is een driesterren hotel en lid van de ‘qualitätsgeprüften Best Alpine Wander-hotels’. Het hotel heeft ruime wellness-faciliteiten, met o.a. een Finse sauna, infraroodcabines, een stoom cabine en een zwembad. Het ligt midden op het autovrije bergplateau. Gasten en hun bagage worden met een pistebully en sneeuwscooters opgehaald, wat op zich al een belevenis is.

  • Ruime kamers met badkamer / WC / WIFI
  • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen keuzemenu en saladebuffet
  • Lunchpakket kan zelf worden samengesteld met thee (eigen thermoskan)
  • Moderne wellness met panoramisch uitzicht: zwembad, sauna’s en rustruimte

Panoramisch gelegen op autovrij bergplateau

PRAKTISCHE REISINFORMATIE
In de winter kan er sprake zijn van bijzondere weersomstandigheden of sneeuwcondities. Ook kan een situatie van overmacht ontstaan. Een programmawijziging zal met de groep besproken worden, maar is te allen tijde ter beoordeling en besluitvorming van de reisleider.

Treinreis | Vertrek vanuit Utrecht en Arnhem ’s morgens vroeg, tijdindicatie rond 8:00/8:30 uur. Aankomst ‘s avonds Bad Mitterndorf en transfer van 45 min. naar het hotel op de Tauplitzalm, aansluitend avondeten.
Wij stappen 2 á 4 keer over, afhankelijk van de verbinding (uiterlijk 2 weken voor vertrek bekend).

Een ander vertrekstation kan tegen meerkosten aangevraagd worden.

Bij eigen vervoer kan een korting gegeven worden.

Groepsgrootte | Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen

Het reisgezelschap | Het reisgezelschap bestaat veelal uit actieve ‘veertigers tot senioren’, met belangstelling voor natuur, bergen en een ontspannen huiselijke sfeer. Wij wandelen in kleine groepen, met minimaal zeven en maximaal vijftien wandelaars per winter-wandelgids.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1755,-
Land Oostenrijk
Regio Steiermark
Reisperiode januari - februari
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Groepsreis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?