8 & 9 sept: Nederland – Duitsland: een vriendschappelijke fiets-tweedaagse

Foto: Gouwenaar, Wikimedia

Leuk bedacht deze grensoverschrijdende fiets-tweedaagse tussen de partnergemeentes Haaksbergen en Ahaus. Op 8 & 9 september steek je de grens over tijdens de tweedaagse Noaber (buren) fietstocht vanuit Haaksbergen. Met een bezoek aan de buren in de grensregio en specifiek de Duitse partnergemeente Ahaus. Daar overnacht je ook in het Schlosshotel en kun je samen met een gids een stadswandeling maken door de historische binnenstad als toevoeging op je fietstocht.

Ontmoeting met de buren
De Noaberroute is een bestaande route waar tijdens deze fietstocht stops zijn ingelast waarbij gidsen boeiende verhalen vertellen over de grensregio. De kans is groot dat je een groep Duitse fietsers tegenkomt. Zij starten namelijk gelijktijdig vanuit Ahaus en maken de tocht andersom. Er is zelfs een ontmoeting georganiseerd halverwege de route, waarbij je gezamenlijk gaat lunchen.

Reinhard H (900x543)

Schloss Ahaus (foto Reinhard H)

Route en informatie
Je rijdt ca. 2x 40km door de afwisselende natuur in het grensgebied en bezoekt natuurlijk de ‘noaberdorpen’ en andere bezienswaardigheden. De fietstocht wordt begeleid door gidsen van de historische kring uit beide plaatsen. Er zijn gezamenlijke pauzepunten.

Kijk voor meer informatie over het arrangement van deze grensoverschrijdende fietstocht op de website van VVV Haaksbergen.

57132_Noaberweg-2014_3 (900x494)

Onderweg tijdens de Noabertocht

K. Tenbrock (900x552)

De Haarmühle, ontmoetingsplaats tijdens de tweedaagse fietstocht (foto K Tenbrock)

Kijk voor meer informatie over het arrangement van deze grensoverschrijdende fietstocht op de website van VVV Haaksbergen.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?